Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Αμείωτη εξελίσσεται η ενδοαστική κόντρα στις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δύσκολη διαφαίνεται η προσπάθεια της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία να περάσουν, πριν την επέτειο της ανεξαρτησίας στις 4 Ιούλη, το νέο νομοσχέδιο Υγείας που θα αντικαταστήσει το σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης του πρώην Προέδρου Ομπάμα (γνωστό σαν Obamacare).

Μετά την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, που επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν οι προτεινόμενες αλλαγές για την αντικατάσταση του Obamacare θα μείνουν ανασφάλιστοι επιπλέον 22.000.000 Αμερικανοί έως το 2026, χτες τουλάχιστον πέντε Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προειδοποίησαν ότι θα το καταψηφίσουν.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους αξιοποίησαν τις αντιθέσεις για να στηλιτεύσουν την κυβέρνηση Τραμπ ότι εξυπηρετεί «τα συμφέροντα των πλουσίων». Αντίθετα, υπέρ του νομοσχεδίου τάσσονται τα ασφαλιστικά μονοπώλια (π.χ. η εταιρεία «Blue Cross - Blue Shield») και οι εταιρείες διαχείρισης νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο γαμπρός του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, Τζάρεντ Κούσνερ, προσέλαβε τον δικηγόρο Εϊμπ Λόουελ για να τον εκπροσωπεί στις έρευνες που διεξάγονται για πιθανούς δεσμούς του με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ