Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδρίαση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ

Οι υπουργοί Αμυνας των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ συνέρχονται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του γγ της λυκοσυμμαχίας Γ. Στόλτενμπεργκ. Το πρόγραμμα της Συνόδου, όπως δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνει:

«Ατυπες ενημερώσεις» δημοσιογράφων για τις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ και ΝΑΤΟ - Ουκρανίας, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και πάνω στις επιχειρήσεις και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως και στην προώθηση δυνάμεων στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, με ειδική αναφορά στη μεγάλης κλίμακας άσκηση μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Ρουμανία, «Noble Jump 2017», όπου βασικό ρόλο «κόμβου» έπαιξε η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της Συνόδου περιλαμβάνει ακόμα συνεδρίαση της ομάδας πυρηνικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, συνεδρίαση του λεγόμενου Βορειοατλαντικού Συμβουλίου και ακολούθως κοινή συνεδρίασή του με τις χώρες «εταίρους» που συνεισφέρουν με δυνάμεις τους στην αποστολή του ΝΑΤΟ «Resolute Support» στο Αφγανιστάν και γεύμα εργασίας των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Τέλος, υπογραφές διακηρύξεων για να προχωρήσουν κοινά σχέδια για ένα ιπτάμενο τάνκερ πολλαπλών ρόλων, στρατηγικά πυρομαχικά για τις χερσαίες δυνάμεις της λυκοσυμμαχίας και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας επιτήρησης πολλαπλών αποστολών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ