Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν θα δοθεί παράταση για το πόθεν έσχες

Δεν θα δοθεί τελικά νέα παράταση στις δηλώσεις πόθεν έσχες, με την προθεσμία υποβολής να παραμένει η 30ή Ιούνη. Σημειωτέον, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη σχετική προσφυγή των δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, χτες, έληξε η προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία θα μπορούσε να παραταθεί η ηλεκτρονική κατάθεση πόθεν έσχες, το υπουργείο Δικαιοσύνης όμως δεν κατέθεσε κάτι σχετικό, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο πλέον πως μέχρι τις 30 Ιούνη θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά πόθεν έσχες όλοι οι υπόχρεοι. Να σημειωθεί πως το ΣτΕ έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες μέχρι έκδοσης της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι δηλώσεις πόθεν έσχες έχουν παραταθεί δύο φορές. Η πρώτη προθεσμία έληγε τον περασμένο Γενάρη, όμως παρατάθηκε εξαιτίας των προσφυγών των δικαστών και άλλων υπόχρεων. Η επόμενη παράταση δόθηκε μετά τις 13 Απρίλη και λήγει στο τέλος του μήνα, με το σκεπτικό ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα είναι ικανό για την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, οπότε και η κυβέρνηση αποφάσισε πως νέα παράταση δεν μπορεί να δοθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ