Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εργατικά Φεστιβάλ σε τρεις μεγάλες πόλεις

Αύριο στη Λάρισα, την Παρασκευή και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο στη Χαλκίδα

Από το περσινό Εργατικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης
Από το περσινό Εργατικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης
Εργατικά Φεστιβάλ κάνουν τις επόμενες μέρες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα.

Αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο «Φρούριο» (Αγαλμα Νίκης, Αγιος Αχίλλειος), θα πραγματοποιηθεί το Εργατικό Φεστιβάλ στη Λάρισα, που οργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση. Ομιλία από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία από νεανικό σχήμα. Γλέντι με εργατικά και λαϊκά τραγούδια από τους «laΤΡΕΙΣ». Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και μπαρ. Θα παρουσιαστεί συλλογική εργασία για την Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για παιδιά μικρών ηλικιών.

Διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 30 Ιούνη και το Σάββατο 1 Ιούλη, στο Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το 8ο Φεστιβάλ Κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με σύνθημα «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα και μεις». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ξεναγήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις - συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, αφιερώματα και θα κορυφωθεί το Σάββατο 1 Ιούλη, με πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο του Φεστιβάλ και τις δύο μέρες θα λειτουργούν εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 30 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

20.00 εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «το μέλλον μας βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Σίμος Ιορδανίδης, μέλος του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. 20.45 αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. 22.30 συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα. 23.15 λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα.

Το Σάββατο 1 Ιούλη: 20.30 συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα. 21.30 προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 22.00 ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 23.00 λαϊκό γλέντι με τους «Ανφάν Γκατέ».

Στη Χαλκίδα

Οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν Εργατικό Φεστιβάλ το Σάββατο 1 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο πάρκο Δέλτα (Νεάπολη Χαλκίδας ) με σύνθημα «Οταν ο πόλεμος γκρεμίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους... Ελληνες - μετανάστες - πρόσφυγες εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό. Η λύση στον αγώνα για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό!». Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: Στις 20.00 χορευτικά από την Ινδία και τραγούδια από το Πακιστάν. Στις 21.00 η ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά και θα ακολουθήσουν μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια της ξενιτιάς και λαϊκό γλέντι. Πρόγραμμα παιδότοπου: Στις 19.30 χειροτεχνίες, στις 20.30 «παιχνιδομπερδέματα», στις 21.15 εργαστήρι κούκλας και στις 22.00 ομαδική δημιουργία. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα(29/6/2017)
Προετοιμάζουν το Εργατικό Φεστιβάλ με περιοδείες σε τόπους δουλειάς(23/6/2017)
Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή...(24/6/2016)
Αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»(11/6/2014)
Νεολαιίστικες γιορτές σε όλη τη χώρα(25/7/2012)
Στον Πειραιά αύριο και μεθαύριο(26/6/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org