Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«EUROPEAN DYNAMICS»: Με τρίωρη στάση εργασίας συνέχισαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πληροφορικής «European Dynamics» τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους, δραστήριου μέλους του ΣΕΤΗΠ και υποψήφιου στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του. Σε Γενική Συνέλευση αποφάσισαν, δίπλα στο αίτημα να επιστρέψει ο συνάδελφός τους στη δουλειά, να προσθέσουν διεκδικήσεις που αφορούν την τήρηση του 8ώρου, το διάλειμμα, τον τερματισμό των απλήρωτων υπερωριών. Σε συνάντηση που είχε προχτές με εκπροσώπους της εταιρείας αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ, έθεσε τα αιτήματα που αποφασίστηκαν από τη συνέλευση των εργαζομένων, χωρίς να πάρει καμία θετική απάντηση. Οπως τονίζει το ΣΕΤΗΠ, η εταιρεία, στην οποία δουλεύουν πάνω από 300 εργαζόμενοι, πρέπει να δώσει απαντήσεις «για τις συνθήκες εργασίας, το ωράριο, την εντατικοποίηση, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, πόσο μάλλον για την τρομοκρατική απόλυση μέλους του συνδικάτου». Μετά από καταγγελία του ΣΕΤΗΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για την Τρίτη 27 Ιούνη.

«ΠΗΓΑΣΟΣ»: Τη συνέχιση των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων, με νέα απεργία από σήμερα το πρωί έως το πρωί της Τρίτης 27 Ιούνη, αποφάσισαν χτες σε νέα Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Πήγασος», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ: Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν στη συστηματική καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του μετρό στην Αττική. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή της «Αττικό Μετρό» προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η κοινοπραξία («J&P Αβαξ», «Ghella SPA», «Alstom Transport») επανειλημμένα καθυστερεί να καταβάλει τους μισθούς, «στραγγαλίζοντας οικονομικά ακόμα και εργαζόμενους των 500 και 600 ευρώ».

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας «Η Αναγέννηση». Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν σήμερα Παρασκευή (1 μ.μ. - 8 μ.μ.), αύριο Σάββατο (12 μ. - 7 μ.μ.) και τη Δευτέρα 26 Ιούνη (1 μ.μ. - 8 μ.μ.), στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η δίκη συνδικαλιστών του ΣΕΤΗΠ(8/10/2020)
Σήμερα η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση(30/5/2019)
Κινητοποίηση ενάντια σε προσπάθεια παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης(24/5/2019)
Διεκδικούν ανάκληση της απόλυσης στην «European Dynamics»(20/6/2017)
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση σε εταιρεία πληροφορικής(17/6/2017)
Αρχαιρεσίες σωματείων(10/6/2017)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ