Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αντίστροφη μέτρηση για την κινητοποίηση κατά της ανεργίας την Κυριακή

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τη νέα μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων, την Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου και με πορεία θα καταλήξει στη γέφυρα, για να μετατραπεί σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα. Η συμμετοχή αναμένεται μαζική, καθώς πλήθος φορέων, σωματείων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής έχουν πάρει αποφάσεις και έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, που αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να φτάνουν στον δήμο ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων που δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Ειδικότερα, τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν: Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου. Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας. Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και ΝΠΙΔ νομού Αχαΐας. Περιφερειακός Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ». Σωματείο Οδηγών - Χειριστών και Υπηρεσιών Καθαριότητας δήμου Πατρέων. Ομιλος Παράκτιων Αλιέων και Θαλάσσιων Αθλημάτων (ΟΠΑΘΑ). Σωματείο Εργαζομένων Πατραϊκής Χαρτοποιίας «Η Αλληλεγγύη». Ελληνική Ενωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδος. Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας. Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επιτυχία της πορείας και συνολικά της κινητοποίησης, όπως και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή συμμετοχή όσων θα πάρουν μέρος, συζήτησε η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον δήμο Πατρέων, σωματεία και φορείς, με επικεφαλής τον Κ. Πελετίδη. Η Οργανωτική Επιτροπή, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει:

  • Αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι αντέχουμε να περπατήσουμε όλη τη διαδρομή (περίπου 15 χιλιόμετρα), συμμετέχουμε στην απόσταση που είναι στις δυνατότητές μας ή βρισκόμαστε απευθείας στη γέφυρα.
  • Οπου αισθανόμαστε κούραση ή δυσφορία, ζητάμε τη βοήθεια της Οργανωτικής Επιτροπής. Οποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουμε, ειδοποιούμε για βοήθεια τους γιατρούς μας.
  • Αν υπάρχουν γνωστά προβλήματα υγείας (υπέρταση, διαβήτης, καρδιοπάθειες κ.λπ.), ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του γιατρού μας ή τον συμβουλευόμαστε πριν από την έναρξη της πορείας.
  • Ξεκινάμε την πορεία ξεκούραστα και μετά από ένα καλό πρωινό.
  • Ο καιρός είναι ζεστός με ηλιοφάνεια. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής. Φοράμε ΚΑΠΕΛΟ, ανοιχτόχρωμα ελαφρά και άνετα ρούχα.
  • Προσοχή στα παπούτσια, να είναι άνετα στο περπάτημα και να είναι δοκιμασμένα. Αποφεύγουμε ολοκαίνουργια, αφόρετα υποδήματα. Φοράμε κάλτσες.
  • Φοράμε γυαλιά ηλίου. Χρήση αντηλιακού στα ακάλυπτα μέρη του σώματος.
  • Συχνή ενυδάτωση, κυρίως με δροσερό νερό. Αποφυγή αλκοολούχων ποτών. Κατανάλωση ελαφράς τροφής (μπάρα δημητριακών - τοστ - μπανάνα κ.λπ.) κατά την πορεία.
  • Εχουμε μαζί μας τα προγραμματισμένα φάρμακά μας ή αυτά που μας έχει συστήσει ο γιατρός μας σε περίπτωση ανάγκης.
  • Αν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά, να είναι πάντα κάτω από την επίβλεψή μας και τη φροντίδα μας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ