Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΩΔΕΙΟ
Σήμερα η συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη

Από τις πρόβες
Από τις πρόβες
Σήμερα Πέμπτη, η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει στο Ηρώδειο το πρωτότυπο έργο που έγραψε για τη φωνή της ο Τούρκος συνθέτης Τζιχάν Τούρκογλου, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Η συναυλία έχει τίτλο «Πέρα από τα σύνορα» και πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι, όπου συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ' αυτόν τον συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως οι Ανια Λέχνερ (βιολοντσέλο), Μέρι Βαρντάνιαν (κανονάκι), Χρήστος Μπάρμπας (νέι), Ιζέτ Κιζίλ (κρουστά), και ο συνθέτης του έργου Τζ. Τούρκογλου φωνή, σάζι και κοπούζ.

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρία Φαραντούρη συναντά στη σκηνή την διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ, σε τραγούδια ισπανικά, καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι.

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί ζωντανά στο Ηρώδειο από τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ