Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν απολύσεις και καλούν σε πάλη για την ανάκλησή τους

Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ στην «European Dynamics»
Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ στην «European Dynamics»
Σε τρίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. έως 11 π.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πληροφορικής «European Dynamics». Με την κινητοποίηση που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση το απόγευμα της Τρίτης, συνεχίζουν να διεκδικούν την ακύρωση της απόλυσης συναδέλφου τους, δραστήριου μέλους του ΣΕΤΗΠ και υποψήφιου στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του, που βρέθηκε στο στόχαστρο της εργοδοσίας λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Παράλληλα, διεκδικούν να τηρείται το 8ωρο και να μπει τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες. Μετά από καταγγελία του ΣΕΤΗΠ στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για την Τρίτη 27/6.

Για τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις σε βάρος κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την επιχείρηση «Dynamic Human». Ανάμεσα στους απολυμένους, μάλιστα, βρίσκεται και εργαζόμενος, μέλος του σωματείου και υποψήφιος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, η συγκεκριμένη επιχείρηση «παρέχει πλήθος υπηρεσιών με ενοικιαζόμενους εργάτες, διαφημίζει μάλιστα το προϊόν του στα διάφορα sites, έχοντας ως προμετωπίδα ότι παρέχει φτηνούς εργάτες χωρίς έξοδα για τους εργοδότες». Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται με ένα μήνα καθυστέρηση, δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα, προσλαμβάνονται ως 8ωροι αλλά ασφαλίζονται ως 4ωροι.

Κανένας δεν έχει αντίγραφο της σύμβασής του στα χέρια του, ούτε γνωρίζει τις μηνιαίες αποδοχές του. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η εργοδοσία «με πρόσχημα τη "μη παραγωγικότητα" απολύει εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους». Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα για να παρθούν πίσω οι απολύσεις αλλά και για να μπει τέρμα στην άθλια πρακτική της ενοικίασης εργαζομένων και στα σύγχρονα δουλεμπορικά.

Τέλος, τις απολύσεις που έχει εξαπολύσει η εταιρεία «Deloitte ΑΕ» καταγγέλλει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, το νέο κύμα απολύσεων αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας να αντικαθιστά το υπάρχον προσωπικό με εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα και χαμηλότερους μισθούς, «για να μειώσει με όλους τους "νόμιμους" τρόπους το εργατικό κόστος». Το Σωματείο παλεύει για να παρθούν πίσω ο απολύσεις αλλά και για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει αξιοπρεπή μισθό και ωράριο για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το «πογκρόμ» της εργοδοσίας με τις πλάτες των κυβερνήσεων(2023-05-04 00:00:00.0)
«Αναρμόδια» η εργοδοσία, «παρούσα» η αστυνομία(2021-03-23 00:00:00.0)
Στάση εργασίας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου(2018-09-25 00:00:00.0)
Να τερματιστεί η «ενοικιαζόμενη» εργασία στον ΟΤΕ(2016-02-18 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη Σύμβαση από το ΣΕΤΗΠ(2015-04-29 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες στo ΠΑΣΕ Wind(2015-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ