Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελεγχοι στα μέτρα των εργοδοτών από τον ΕΦΚΑ

Τους ελέγχους που κόβονται και ράβονται στα μέτρα της εργοδοσίας από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Καλλιθέα καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, περιγράφοντας ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο κατήγγειλε ανασφάλιστη εργασία και περιπτώσεις ασφάλισης με υπαλληλικό αντί για οικοδομικό ένσημο, στο έργο κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα όντως προχώρησε σε έλεγχο στις 19/5. Ομως, ο έλεγχος δεν έγινε σε όλο το εργοτάξιο και τους ορόφους του κτιρίου, αλλά περιορίστηκε στα γραφεία της εταιρείας. Το αποτέλεσμα είναι ο ΕΦΚΑ να υποστηρίζει, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας, πως δεν υπάρχουν οικοδόμοι αλλά μόνο εργαζόμενοι σε στεγασμένα επαγγέλματα. Την ίδια στιγμή, το Συνδικάτο καταγγέλλει πως τη συγκεκριμένη μέρα στο έργο δούλευαν μπογιατζήδες, πλακάδες, μαρμαράδες, καθώς επίσης και οικοδόμος, ο οποίος είναι μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου.

«Η στάση αυτή του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι απόρροια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων, που στήριζαν και στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου», σημειώνει το Συνδικάτο. Απαιτεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων, ενώ καλεί κάθε οικοδόμο οργανωμένα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του μέσα από το Συνδικάτο του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ