Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Αποφάσεις στήριξης του αγώνα των συμβασιούχων

Απόφαση στήριξης στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου στην τελευταία του συνεδρίαση, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο δήμο μας 46 εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο. Μέσω αυτής της καταδικαστέας για εμάς και απαράδεκτης, ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους, απόφασης, "δικαιώνονται" τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους. Ανάγονται επίσης σε πολιτικά και διοικητικά υπόλογες οι δημοτικές αρχές που έδρασαν με βάση την υπαρκτή νομοθεσία και κυρίως με την υποχρέωσή τους να λειτουργήσουν στοιχειωδώς υπεύθυνα τις υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους τους, να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον των πόλεών τους. Αυτές οι δημοτικές αρχές που αντιστέκονται και αρνούνται να παραδώσουν στους εργολάβους κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες». Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει την κυβέρνηση και την κάλπικη αντιπαράθεσή της με τη ΝΔ, την τυχοδιωκτική στάση της σχετικά με τους συμβασιούχους και το γεγονός ότι «ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων». Υπογραμμίζεται ακόμα ότι ο δήμος Χαϊδαρίου συντάσσεται με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς νέα ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι δήμοι.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καισαριανής τονίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων. «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής» αναφέρει η ανακοίνωση, «και με τη συζήτηση που έγινε στη χτεσινή συνεδρίασή του, δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στέκεται δίπλα στις κινητοποιήσεις και στην 24ωρη απεργία».

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας τάχθηκαν με κοινή δήλωσή τους στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων, ζητώντας άμεση νομοθετική παρέμβαση για τη μονιμοποίησή τους.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες παίρνουν και οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους όλης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ