Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Ανακοίνωση του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ μετά την επανάληψη της δίκης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

Κάλεσμα στους μαθητές, στη νεολαία συνολικά, να βγάλουν συμπέρασμα για το τι αγώνας χρειάζεται ώστε να μπει εμπόδιο στα σχέδια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων, απευθύνει το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επανάληψη της δίκης των τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Οι μαθητές είχαν δικαστεί για τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στην αρχή της χρονιάς στο σχολείο τους και η νέα απόφαση του Δικαστηρίου ήταν η μετατροπή της ποινής από 80 ώρες κοινωνικής εργασίας σε αγορά ενός βιβλίου για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

«Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει περίτρανα ότι παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης ότι σέβεται τους αγώνες των μαθητών, παρά τα πανηγύρια ότι καταργήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιούσε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, η ουσία παραμένει ίδια.

Αξιοποιούνται μια σειρά διατάξεις και νόμοι, ώστε να καταδικάζονται μαθητές επειδή πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση. Η τραγική ειρωνεία, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι η ίδια η ποινή που επιβλήθηκε, η αγορά δηλαδή ενός βιβλίου για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, επιβλήθηκε την ίδια στιγμή που οι μαθητές μέσα από τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούσαν το δικαίωμά τους να έχουν δωρεάν Παιδεία, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, σύγχρονο εξοπλισμό για τα εργαστήρια του σχολείου!», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η επανάληψη της δίκης οφείλεται στην πίεση που άσκησε οργανωμένα το μαθητικό κίνημα, σε κοινή δράση με σωματεία και συλλόγους της νεολαίας, των εργαζομένων, των γονιών σε όλη τη χώρα. Αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, να ακυρώσουν στην πράξη τις καταδικαστικές αποφάσεις και την τρομοκρατία, που πρέπει να βάζουν σαν στόχο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, την πολιτική που φέρνει μνημόνια έως τη Δευτέρα Παρουσία», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ