Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προπαγανδίζοντας το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της προπαγάνδισης του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα γίνει στις 8 και 9 Ιούλη στα Γιάννενα, με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας». Στις εκδηλώσεις οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διακινούν επίσης το βιβλίο της Αύρας Παρτσαλίδου «Αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ», που επανεκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εποχή» με πρωτοβουλία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

  • Στο πλαίσιο αυτό, οι Οργανώσεις Καλαμάτας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην ΟΚΝΕ,σήμερα, Πέμπτη, στις 19.30, στον Πολυχώρο Δημιουργίας «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Περιλαμβάνει βιντεοπροβολή και συζήτηση με την Χρύσα Καροπούλου, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Επίσης, την Τρίτη 27 Ιούνη, ο Πολυχώρος «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» διοργανώνει εκδρομή στη Μεθώνη, με στάση στο Κάστρο της Πύλου, όπου τη δεκαετία του '30 λειτουργούσαν φυλακές στις οποίες εκτοπίστηκαν δεκάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ.
  • Ακόμα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Αιγαίο προγραμματίζουν εκδηλώσεις στα νησιά, όπου παρουσιάζουν την έκδοση - αφιέρωμα που κυκλοφορεί ένθετο στον «Οδηγητή» με τίτλο: «OKNE, μαχητικό σχολείο διαπαιδαγώγησης νέων Κομμμουνιστών». Αναλυτικά, παρουσιάσεις γίνονται:

Στη Σάμο, αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο αίθριο της Γραμματείας Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Σάμου, από τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 24 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο αίθριο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Μυτιλήνης, από τον Κώστα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Χίο, την Κυριακή 25 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο αίθριο της Βιβλιοθήκης Κοραή, από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Οι μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στο Γεντί Κουλέ, αύριο Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., με σύνθημα: «Δημοκρατία και ελευθερία για ποιον; Μάθε την αλήθεια! Πάλεψε γι' αυτήν!». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο των φυλακών, με αναφορά στους κομμουνιστές που πέρασαν από εκεί, συζήτηση και πολύμορφα παιχνίδια γρίφων μέσα στο χώρο.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org