Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ
Σήμερα η απεργία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η σημερινή απεργία προετοιμάστηκε με σειρά περιοδειών και συγκεντρώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα
Η σημερινή απεργία προετοιμάστηκε με σειρά περιοδειών και συγκεντρώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα επαναφέρει σε ισχύ την τελευταία υποχρεωτική Σύμβαση (2009 και 2010). Την κινητοποίηση έχουν προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας) και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση, στις 8 π.μ., έξω από τα ναυπηγεία Χαλκίτη, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα γίνει Γενική Συνέλευση στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Κλιμάκωση της μάχης που δίνεται από την αρχή του χρόνου

«Από την αρχή του χρόνου, χιλιάδες συνάδελφοι, με μια φωνή και τα χέρια ενωμένα σε μια γροθιά, δίνουμε τη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση. Ο αγώνας μας, που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα, έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία. «Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε με την επιτυχία της 24ωρης απεργίας», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.

Μπροστά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση, τα σωματεία υπενθυμίζουν τα δίκαια αιτήματά τους: «Αγωνιζόμαστε για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς και της ζωής μας, γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε όχι μόνο μια μερίδα εργοδοτών, αλλά το σύνολο της εργοδοσίας στη χώρα και όχι μόνο, που μέσω των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ, του ΔΝΤ, επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξαιρέτως. Αγωνιζόμαστε για μια καλή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, γνωρίζοντας ότι πραγματική και οριστική σωτηρία δεν υπάρχει, αν δεν απαλλαγούμε από αυτές τις βδέλλες, αν δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».

Από τη χτεσινή περιοδεία στους εργολαβικούς εργάτες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Από τη χτεσινή περιοδεία στους εργολαβικούς εργάτες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Καταγγέλλουν, τέλος, το ρόλο που έχει αναλάβει το «δουλεμπορικό» της Χρυσής Αυγής, μπαίνοντας μπροστά «για να σπάσει η κινητοποίησή μας, να διασπαστεί η ενότητά μας και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων στα ναυπηγεία Χαλκίτη» και καλούν τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου μίλησε στους εργάτες των εργολαβικών συνεργείων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για τον αγώνα που δίνει με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ. Παράλληλα, κάλεσε στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Την υποστήριξή της στην κινητοποίηση και τα αιτήματα των εργαζομένων έχει εκφράσει η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, υπογραμμίζοντας ότι η μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση αφορά κάθε λαϊκό νοικοκυριό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες και δράση για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία(21/4/2018)
Περιοδεία στο Ναυπηγείο Χαλκίτη(29/11/2017)
Με επιμονή και συσπείρωση στο Συνδικάτο συνεχίζουν να διεκδικούν ΣΣΕ(8/6/2017)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης(20/4/2017)
Αναβλήθηκε η δίκη του συνδικαλιστή(8/6/2012)
Επιστρατεύουν και την «Μπολκενστάιν»(30/5/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org