Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχουν και οι κομπάρσοι μερίδιο ευθύνης

Μια αυτοπεποίθηση ξέρουμε, τη λαϊκή αυτοπεποίθηση στην αντίσταση και στην αντεπίθεση

Αναφερόμενη στην παγκόσμια κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα δέκα τελευταία χρόνια, μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Τι απέγιναν τα μεγαλόπνοα κηρύγματα των αρχών της 10ετίας του '90, όταν έλεγαν ότι η κατάργηση του "διπολισμού", δηλαδή η νίκη της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης, θα έφερνε την κατάργηση του πολέμου και των εξοπλισμών, τη δημοκρατία και την ανανέωση; Αυτοί που πέτυχαν απολύτως είναι οι νικητές, δηλαδή οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι και εφοπλιστές, τα διεθνικά μονοπώλια, τα κόμματα και τα στελέχη του συστήματος. Αυτοί που προσποιούνται τους δικαιωμένους είναι οι πανικοβλημένοι, οι ριψάσπιδες, ανεξάρτητα από τις τραγικές συνέπειες που δέχονται οι λαοί.

Η φτώχεια αυξάνει, η ανεργία επίσης, η κοινωνική εγκληματικότητα και η ναρκομανία, το ανθρώπινο δουλεμπόριο, επίσης. Πανηγυρίζουν οι επιστήμονες για τις ανακαλύψεις στο χώρο της Γενετικής, όμως αυτή η πρόοδος, από τη στιγμή που είναι ιδιοκτησία και όπλο των κεφαλαιοκρατών, εξελίσσεται σε τραγωδία για τους λαούς.

Οι χειροκροτητές των δήθεν κοσμογονικών αλλαγών ας εξηγήσουν, γιατί φθάσαμε ως εδώ; Ας αφήσουν κατά μέρος τα γνωστά επιχειρήματα ότι ζούμε το κοιλοπόνεμα του καινούριου, ότι ζούμε μια μεταβατική περίοδο. Να έχουμε - λένε - εθνική αυτοπεποίθηση μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις. Εμείς μια αυτοπεποίθηση ξέρουμε, τη λαϊκή αυτοπεποίθηση στην αντίσταση και στην αντεπίθεση.

Πώς είναι δυνατό να γεννιέται το καινούριο, που τάχα ωφελεί τους λαούς, μέσα από βομβαρδισμούς και το εμπάργκο σε βάρος των λαών, με το ΕΣΕΛΟΝ, τον "τρομονόμο" και τη Σένγκεν, με την ηλεκτρονική παρακολούθηση, με τις χιλιάδες απολύσεις που γίνονται καθημερινά, όχι μόνο στη λεγόμενη παλιά οικονομία, αλλά και στη "νέα", των νέων τεχνολογιών;

Καλούν τους λαούς, και τον ελληνικό, να σεβαστούμε το νέο διεθνές δίκαιο, δηλαδή το δίκαιο των ιμπεριαλιστών. Αυτή είναι η σύγχρονη γραμμή νομιμότητας. Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να απειθαρχήσει, να το παραβεί, να αντισταθεί. Δεν είναι ουτοπία η αντίσταση, η διεκδίκηση. Ουτοπία είναι να στέκεσαι παθητικός και αμήχανος μπροστά σε μηχανισμούς και νόμους, που συνθλίβουν, ισοπεδώνουν.

Το ΝΑΤΟ, με πρωτοκαθεδρία τις ΗΠΑ και με τις ευλογίες της ΕΕ, αναδεικνύεται σε παγκόσμιο τρομοκράτη. Συγκροτούνται οι λεγόμενες ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν με βία και πόλεμο παντού, όπου σηκώνουν κεφάλι οι λαοί, αλλάζουν σύνορα, στήνουν κράτη - προτεκτοράτα. Περίπου 18.000 ατομικές βόμβες είναι αποθηκευμένες σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι πιθανή, αλλά πραγματική απειλή, όταν ξέρουμε για τις βόμβες, ενισχυμένες με εξασθενημένο ουράνιο, που χρησιμοποιήθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο, όπως και άλλες επικίνδυνες ουσίες στο έδαφος της Σερβίας. Αλλά και η ΕΕ, εκτός από χωροφύλακας των συμφερόντων της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας, διεκδικεί το ρόλο και του παγκόσμιου χωροφύλακα, ώστε να μην τον μονοπωλούν οι ΗΠΑ.

Θα πειθαρχήσουμε, θα συμμορφωθούμε μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση;

Δεν είναι υπεύθυνα μόνο τα αστικά κόμματα, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και εκείνοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που, πανικοβλημένοι μπροστά στις απρόσμενες εξελίξεις, ξαφνιασμένοι, αλλά και ανυπόμονοι να πάνε με το ρεύμα, φρόντισαν να παραπλανήσουν το λαό, ότι τάχα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου οι λαοί μπορούν να έχουν επιτεύγματα. Εχουν και οι κομπάρσοι μερίδιο ευθύνης, και όχι μόνον οι πρωταγωνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ