Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μυστήριο η τύχη του Μασούντ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την τύχη του Αφγανού με ουζμπεκικές ρίζες πολέμαρχου Αχμέντ Σαχ Μασούντ, στρατιωτικού ηγέτη της ένοπλης αντιπολίτευσης στο Αφγανιστάν, μετά την απόπειρα δολοφονίας του, που φέρεται να έγινε την Κυριακή από δύο ανθρώπους που υποδύονταν τους δημοσιογράφους και είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στο εσωτερικό βιντεοκάμερας τα οποία πυροδότησαν.

Το καθεστώς των Ταλιμπάν διέψευσε κατηγορηματικά ότι ενέχεται στην απόπειρα δολοφονίας του πολέμαρχου, τον οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο εχθρό του στα πεδία των μαχών. «Φυσικά τον πολεμούσαμε, αλλά δεν είχαμε ανάμειξη στην απόπειρα. Καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις», είπε εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Ο Μπάρνετ Ρούμπιν, Αμερικανός ειδικός στα αφγανικά θέματα, δήλωσε πως άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Μασούντ, όσο και η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν το θάνατό του, ενώ ο αναλυτής του BBC για αφγανικά θέματα λέει, επίσης, ότι σύμφωνα με «αξιόπιστες πηγές του» ο Μασούντ είναι νεκρός. Ο αδελφός του πολέμαρχου Αχμέντ Ουάλι Μασούντ δηλώνει, αντίθετα, ότι είναι ζωντανός.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org