Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Αυξημένα μέτρα ασφάλειας

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά τα χτυπήματα που σημειώθηκαν στο έδαφος των ΗΠΑ. Το μέτρα, παρόλο που εκτιμάται ότι δεν κινδυνεύουν ελληνικοί στόχοι, εκφράζονται σε αυξημένη επιτήρηση, τόσο στο υπουργείο Αμυνας, όσο και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ιδιαίτερης σημασίας. Πάντως, ξεχωριστά μέτρα με τη συμβολή και αστυνομικών δυνάμεων ελήφθησαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος, όπως η βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας και διάφορα αεροδρόμια.

Ωστόσο, από αστυνομικές πηγές δηλωνόταν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά για προληπτικούς και μόνο λόγους ελήφθησαν αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε αμερικανικούς στόχους. Εμφανή, πάντως, ήταν τα μέτρα ασφάλειας που ελήφθησαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά και σε άλλα κτίρια αμερικανικών συμφερόντων. Την ίδια ώρα, στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που είχε τεθεί σε αστυνομικό κλοιό, η σημαία κυματίζει μεσίστια.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος, απέστειλε προς τον Αμερικανό ομόλογό του Ντ. Ράμσφελντ, το παρακάτω συλλυπητήριο τηλεγράφημα: «Αγαπητέ συνάδελφε, με αισθήματα βαθύτατης οδύνης και αποτροπιασμού, πληροφορήθηκα το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα που υπέστη σήμερα η χώρα σας και ο αμερικανικός λαός. Η Ελληνική Κυβέρνηση, ο Ελληνικός λαός, οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και εγώ προσωπικά, καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ενέργεια και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε ολόκληρο τον αμερικανικό λαό».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org