Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΗ
Να μη χρησιμοποιηθεί για επέκταση της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις από εδώ και πέρα, αλλά και τη συμπάθειά της στα θύματα της χτεσινής επίθεσης στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε χτες η Βουλή με τοποθετήσεις εκπροσώπων των κομμάτων, του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου του Σώματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, είπε - μέχρι να ξεκαθαριστούν τα πράγματα - ότι εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τα τραγικά και συγκλονιστικά γεγονότα και ειδικά για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Και πρόσθεσε: Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δε θα αποτελέσουν αφορμή για ένταση και επέκταση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, εξέφρασε τη θλίψη και την οργή για τους εκτελεστές των τυφλών χτυπημάτων και μετέφερε τα συλλυπητήρια του Σώματος στον αμερικανικό λαό και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ που επίσης επλήγησαν.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Π. Παυλόπουλος εκτός από την καταδίκη πρόσφερε στην κυβέρνηση την αλληλεγγύη της ΝΔ προς οποιαδήποτε ενέργεια θα θωρακίσει τη χώρα μας. Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Ακριβάκης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, είπε ότι δεν πρέπει το χτεσινό συμβάν να δώσει αφορμή για νέα «ψυχροπολεμική διαίρεση» του πλανήτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, είπε ότι επρόκειτο για επίθεση κατά του αμερικανικού λαού και των «ανοιχτών και δημοκρατικών κοινωνιών». Ανακοίνωσε ότι ήδη ήρθε σε επαφή με τα κόμματα για μία πρώτη ενημέρωση, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε πληροφορίες για το εάν υπάρχουν Ελληνες ανάμεσα στα θύματα. Εκτίμησε ότι θα υπάρχουν πολιτικές συνέπειες στη διεθνή σκηνή και είπε ότι αυτές θα επηρεάσουν όλους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org