Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συκοφάντης Σαλαγιάννης

Δήλωση του Γ. Πατάκη, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, με αφορμή τις προκλητικές απόψεις που διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Μια ακόμα συκοφαντική επίθεση κυβερνητικού παράγοντα - του Καρδιτσιώτη κυβερνητικού βουλευτή και πρώην υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ν. Σαλαγιάννη - εκδηλώθηκε εναντίον του Γ. Πατάκη. Στόχος των κυβερνητικών επιθέσεων εναντίον στελεχών του αγροτικού κινήματος, που εκδηλώνονται αυτό το διάστημα, είναι να αποσείσουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για το νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι και να υπερασπίσουν την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία βάλλεται από τον αγροτικό κόσμο, όπως αποδεικνύουν οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, που συνεχίζονται και φέτος.

Σε δήλωσή του για την επίθεση που δέχτηκε, ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Ευρισκόμενος σήμερα, (χτες), στις Βρυξέλλες, πληροφορήθηκα ότι - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέος Αγών" της Καρδίτσας - ο τοπικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και πρώην υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Σαλαγιάννης, με κατηγόρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως "εθνικό καταδότη"! Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι την Παρασκευή 7 - 9 - 2001 πήγα στις Βρυξέλλες και έδωσα στη Διαχειριστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης - η οποία συνεδρίαζε εκεί, για να εξετάσει τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το ύψος της καλλιεργούμενης έκτασης και της αναμενόμενης ποσότητας βαμβακιού στη χώρα μας - διαφορετικά στοιχεία από αυτά που περιλαμβάνονται στις εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας και, τελικά, αποδέχτηκε η Διαχειριστική Επιτροπή. Μάλιστα - όπως αναφέρει το δημοσίευμα - ο κ. Σαλαγιάννης υποστηρίζει ότι έδωσα το στοιχείο πως καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα 4.100.000 στρέμματα και όχι 3.800.000 που εκτίμησε το υπουργείο. Θα μπορούσα να πω μόνο "έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν", για ν' αποφύγω να δώσω άλλη απάντηση σε έναν "καθ' έξιν" συκοφάντη. Πλην όμως, φοβούμενος πολύ ότι ισχύει ακόμα το, επί Γκέμπελς, λεχθέν "πες, πες κάτι θα μείνει", είμαι αναγκασμένος ν' απαντήσω και για τα γεγονότα, αλλά και για την ουσία του θέματος.

Ως προς τα πραγματικά γεγονότα, εν πρώτοις:

Την Παρασκευή 7 - 9 - 2001, δεν ήμουν στις Βρυξέλλες, αλλά στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχω στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα είχα παρέμβει στην Ολομέλεια, μιλώντας για τα προβλήματα των ορεινών περιοχών της Ελλάδας και υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίασης. Καλεσμένοι μου στο Στρασβούργο ήταν και 15 συγχωριανοί μου από τη Νίκαια, κυρίως μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού. Από το Στρασβούργο επέστρεψα, αεροπορικώς στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής 7 - 9 - 2001.

Γνωστού όντως ότι δεν είμαι "πνεύμα", αλλά άνθρωπος με σάρκα και οστά, είναι εμφανές ότι δε θα μπορούσα να βρίσκομαι ταυτόχρονα και στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίαζε η Διαχειριστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλωστε - όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Σαλαγιάννης - στις συνεδριάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται και να παρεμβαίνουν οι Ευρωβουλευτές.

Αυτά για να καταδειχτεί το ψεύδος και ο ψεύτης. Και τώρα επί της ουσίας, για να αποκαλυφθεί γιατί το ψεύδος και ποιος ο ψεύτης.

Ο κ. Σαλαγιάννης αποφάσισε να ενταχθεί στους "καμικάζι" που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση απόσεισης των ευθυνών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για την ψήφιση και την εφαρμογή, από φέτος, του νέου καταστροφικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι. Το κύριο "μέσο", που χρησιμοποιούν οι κυβερνητικοί παράγοντες για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, είναι η συκοφάντηση των στελεχών του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, ιδιαιτέρως αυτών που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία, όπου, άλλωστε, υπάρχουν και οι μεγάλες αντιδράσεις των βαμβακοπαραγωγών και βρίσκονται, εν εξελίξει, νέες αγροτικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της συκοφαντικής επιχείρησης - στην οποία συμμετέχουν, εν πολλοίς, οι δύο υφυπουργοί Γεωργίας της κυβέρνησης - εντάσσονται και οι ψευδείς, απαράδεκτοι και ανήθικοι ισχυρισμοί του κ. Σαλαγιάννη.

Βεβαίως, τέτοιοι ισχυρισμοί ξεπερνούν τα "εσκαμμένα", ακόμα και αυτά που έχει διαμορφώσει στη χώρα μας η πρακτική κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ - και "οψόμεθα για τα περαιτέρω" - αλλά εκεί οδηγεί η αγωνιώδης προσπάθεια υπεράσπισης μιας πολιτικής που καταστρέφει τον μικρομεσαίο Ελληνα αγρότη, που, εν τέλει, είναι εθνικώς επιζήμια.

Ο κ. Σαλαγιάννης γνωρίζει ότι ο Γ. Πατάκης μάχεται, εδώ και πολλά χρόνια, υπέρ των συμφερόντων της αγροτιάς και του ελληνικού λαού. Και από τη θέση του στην Ευρωβουλή το ίδιο πράττει. Κι επειδή το γνωρίζει αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο το "παράπτωμα" στο οποίο υπέπεσε. Αλλά γι' αυτό θα κριθεί - όταν έρθει η ώρα - από το λαό της Καρδίτσας και, ιδιαιτέρως, από τους βαμβακοπαραγωγούς και τους αγρότες γενικότερα, που αποτελούν και την πλειοψηφία του Καρδιτσιώτικου λαού...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα «πληρώσουν» οι ψεύτες και συκοφάντες(2002-08-11 00:00:00.0)
Τα «ψευδολάθη» του Β. Αργύρη!(2001-11-27 00:00:00.0)
Νάτοι, πάλι, οι «αγροτοψευδολόγοι»(2000-09-02 00:00:00.0)
Οταν πέφτει η νύχτα στη "Βιοκαρπέτ"(1999-02-10 00:00:00.0)
Προχωρούν αγωνιστικά(1996-09-03 00:00:00.0)
"Φτηνά" υπουργικά ψεύδη(1996-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ