Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Μειώνεται η φροντίδα των νεφροπαθών

Την απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, να εγκρίνει τη μετάθεση μιας νοσηλεύτριας από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) -που αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως σημαντικά προβλήματα λειτουργίας λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού - στο Νοσοκομείο Αμφισσας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λιβαδειάς «Η Ελπίς».

Ο σύλλογος επισημαίνει ότι επανειλημμένα με έγγραφά του προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και το ΔΣ του νοσοκομείου έχει ενημερώσει για τα προβλήματα της ΜΤΝ και κυρίως για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που έχουν σαν συνέπεια 60 περίπου νεφροπαθείς της περιοχής να αναγκάζονται να νοσηλεύονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους πηγαίνοντας στην Αθήνα, τη Λαμία ή τη Χαλκίδα.

«Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία των ασθενών, τρεις φορές την εβδομάδα να βρίσκονται στο δρόμο, αλλά είναι και η αφαίμαξη πόρων των Ασφαλιστικών Ταμείων που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα κόμιστρα για τη μετακίνηση των νεφροπαθών», επισημαίνουν οι νεφροπαθείς της Λιβαδειάς και καταγγέλλουν το ΔΣ και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που πήραν μια απόφαση χωρίς να υπολογίσουν το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται.

«Πριν δυο μήνες η μονάδα εξυπηρετούσε 52 νεφροπαθείς και σήμερα 40. Αντί να αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων, μειώνεται, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», τονίζουν οι νεφροπαθείς. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι αν η μετάθεση ήταν αμοιβαία και μάλιστα από υπάλληλο που να γνωρίζει από τεχνητό νεφρό δε θα υπήρχε πρόβλημα, γιατί για να εργαστεί κανείς στο τεχνητό νεφρό θέλει έξι μήνες με ένα χρόνο ειδίκευση.

Ο σύλλογος καλεί το ΔΣ του νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφαση και να κάνει ενέργειες για να προσληφθεί και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό και να σταματήσει η λίστα της ντροπής και της ταλαιπωρίας και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Τέλος, ζητεί την παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη πλέον οι ασθενείς, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και άλλους φορείς να αντισταθούν σε αποφάσεις που υποβαθμίσουν τις παροχές υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ