Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταργήσουμε στην πράξη την απαγόρευση της αφίσας

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Να απειθαρχήσει στα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης της πολιτικής αφίσας, καλεί το λαό η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ. Να καταργήσει, έτσι, στην πράξη, με τον αγώνα του, το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που «επιχειρεί την κατάργηση της αφισοκόλλησης και τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών» - όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΚΟΑ του ΚΚΕ πληροφορεί για την ουσία του νομοσχεδίου: «Μπαίνουν νέοι περιορισμοί στη διακίνηση των ιδεών, αφού για την τοποθέτηση μιας αφίσας σε συγκεκριμένο χώρο θα απαιτείται ενοίκιο, άδεια από το δήμο, ενώ θα υπάρχουν και πρόστιμα σε περίπτωση μη "συμμόρφωσης". Επιβάλλονται απαγορευτικές διατάξεις για την προπαγάνδιση "κοινωνικών δραστηριοτήτων", δηλαδή ποινικοποιεί την κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα του λαού. Με τρομονόμους, καταστολή, την κατάργηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο ιμπεριαλισμός, η ΕΕ και η άρχουσα τάξη της χώρας "τρίζουν" τα δόντια στους λαούς που αντιστέκονται».

Μπροστά σε αυτή την επίθεση η ΚΟΑ του ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά: «Εμείς δε συναινούμε, δεν πειθαρχούμε». Και καλεί το λαό «από την πρώτη μέρα που θα συζητείται το αντιδραστικό νομοσχέδιο στη Βουλή να απειθαρχήσει με μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης και αφισοκόλλησης». Επίσης, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που «προωθούν και ψηφίζουν μαζί τους αντιδραστικούς νόμους και τρομονόμους».

Επίσης η Οργάνωση καλεί τις δημοτικές αρχές να μην εφαρμόσουν «το νέο αντιδραστικό κατασκεύασμα» και τους δημότες να καταδικάσουν όσες το κάνουν. «Ο λαός να καταδικάσει δημάρχους και δημοτικές αρχές που πληρώνουν συνεργεία για να κατεβάζουν αφίσες και πανό, όπως ο "κεντροδεξιός" κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κυνηγάει τις αφίσες και καταστρέφει κάθε ελεύθερο χώρο στην Αθήνα», υπογραμμίζει η ΚΟΑ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της. Και καταλήγει: «Στηρίξτε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org