Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Ηλία Βουλβούλη

Με την παρουσία εκατοντάδων συντρόφων, φίλων του Κόμματος, μαθητών του, συναδέλφων του και συγγενών του έγινε χτες Πέμπτη, στο νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονα της Μυτιλήνης η πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ, Ηλία Βουλβούλη.

Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ και σύσσωμη η Κομματική και ΚΝίτικη Οργάνωση της Λέσβου. Το «παρών» έδωσαν επίσης περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, αρκετοί πρόεδροι σωματείων του εργατικού και αγροτικού κινήματος.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ εκ μέρους της ΚΝΕ ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης. Από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου μίλησε ο Παναγιώτης Αυγουστίδης και εκ μέρους της οικογένειας τον αποχαιρέτησε η κόρη του Αιμιλία. Παράκληση της οικογένειας του Ηλ. Βουλβούλη ήταν αντί για στεφάνια και λουλούδια να δοθεί ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Ο Μ. Μαΐλης, αναφερόμενος στη διαδρομή του «ξεχωριστού στελέχους» του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «είδε στο Κόμμα το χώρο για την εκπλήρωση των πιο υψηλών ιδανικών που δημιούργησε η ανθρωπότητα, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Το αληθινό νόημα της ζωής...».

Αφού αναφέρθηκε στα 42 χρόνια «αγόγγυστης και με το χαμόγελο στα χείλη δουλειάς» για το ΚΚΕ, στάθηκε στη στάση του εκλιπόντα στα δύσκολα χρόνια των αντεπαναστατικών ανατροπών: «Ο σ. Ηλίας ήταν ένας από εκείνους που κατάλαβαν γιατί το ΚΚΕ έπρεπε να μείνει όρθιο, ν' αντιμετωπίσει τον οπορτουνισμό και να συνεχίσει την ιστορική αποστολή του. Υπήρξε ένας από αυτούς που στρατεύτηκαν σ' αυτήν τη μεγάλη υπόθεση με πάθος και με όλες του τις δυνάμεις».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε, επίσης, στην αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα που έδειξε ο Ηλ. Βουλβούλης απέναντι στην ασθένειά του: «Εδειξες και εδώ μαχητικότητα, όπως μας έδειξες και κάτι ακόμα: Οτι και στις ώρες του πόνου δεν αρμόζει στον κομμουνιστή να κλείνεται στον εαυτό του, να παραιτείται από τη συλλογική δράση, από τη συνεχή προσπάθεια να μαθαίνει και συνεχώς να μαθαίνει, να δημιουργεί. Νοιαζόσουν για όσα γίνονται στον κόσμο και πρώτα απ' όλα για το Κόμμα μας.

Μέσα στους πόνους και τα γιατρικά, είχες τη δύναμη και το μεράκι να γράψεις βιβλία, αποκαλύπτοντας τη λογοτεχνική πτυχή σου, που δεν γνωρίζουμε γιατί την κρατούσες κρυμμένη. `Η μήπως εμείς δεν την προσέξαμε; Δυστυχώς, δεν πρόλαβες να δεις τυπωμένο το θεατρικό έργο σου, που βρίσκεται υπό έκδοση και θα κυκλοφορήσει από τη "Σύγχρονη Εποχή". Ο τίτλος του είναι "Σουφλέλ, η ανταρτομάνα της Αγιάσου". Πρόκειται για ένα έργο που θα συγκινήσει και θα διαπαιδαγωγήσει όλους μας, ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές. Μέσα από τη συγκεκριμένη ιστορία αναδεικνύεται η θυελλώδης πορεία του ΚΚΕ και των πιο άξιων και ανυπότακτων παιδιών του».

Ενώ, ολοκληρώνοντας ο Μ. Μαΐλης είπε:

«Αγαπητέ φίλε, έφυγες και θα μας λείπεις. Θα μας λείψουν τα αστεία σου, οι επινοήσεις και τα σπιρτόζικα πειράγματά σου, απολαυστική νότα μέσα στις τόσες σκοτούρες των συντρόφων και των αγαπημένων σου προσώπων.

Βέβαια, περισσότερο θα λείπεις από την οικογένειά σου, που τη συλλυπούμαστε με αγάπη και βρισκόμαστε δίπλα της. Ιδιαίτερα θα λείπεις από την άξια συντρόφισσα Ελένη.

Θα σε θυμόμαστε όσο υπάρχουμε. Σε συνοδεύει η σκέψη μας και οι κοινοί αγώνες μας. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος που παρευρίσκεται σε αποχαιρετά εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ