Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση γα την άμεση αποζημίωση των σεισμοπαθών

Κατεπείγουσα Ερώτηση κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με κύριο αίτημα την άμεση αποζημίωση των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο.

Με την κατεπείγουσα Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των ζημιών των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών που επλήγησαν, όπως και όλων των υποδομών που καταστράφηκαν από το σεισμό στη Λέσβο.

Στην Ερώτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημειώνει τα εξής:

«Ο σεισμός στη Λέσβο, που προκάλεσε το θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας και μεγάλες υλικές ζημιές, φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο την απουσία σχεδίου και έργων αντισεισμικής θωράκισης. Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ αντιμετωπίζουν τα αντισεισμικά έργα που αφορούν την προστασία του λαού ως κόστος και δεν τα επιλέγουν κατά προτεραιότητα, γιατί δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο.

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένης της "πρόσθετης βοήθειας σε κράτη - μέλη που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές", ερωτάται η Επιτροπή:

-- Πότε και πώς θα αποζημιωθούν από τα ταμεία της ΕΕ πλήρως τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικροί επαγγελματίες για τις ζημιές που υπέστησαν;

-- Πότε και πώς θα υπάρξει αποκατάσταση όλων των δημόσιων υποδομών που επλήγησαν;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ