Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Να ανακληθεί η εγκύκλιος για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο «ηλεκτρονικό κλείσιμο» τμημάτων στα ΕΠΑΛ, που δρομολογείται μέσα από την εγκύκλιο για τις εγγραφές μαθητών σε αυτά, έκαναν χτες στο υπουργείο Παιδείας σωματεία εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος προβλέπει πως για το σχολικό έτος 2017 - 2018 η δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 19 μέχρι τις 23 Ιούνη και η εγγραφή των μαθητών θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιούνη. Αφού καταγραφούν πανελλαδικά οι αιτήσεις και η επιλογή τομέων και ειδικοτήτων και δοθεί έγκριση από το υπουργείο για τη λειτουργία τους, θα γίνει η εγγραφή.

«Η κυβερνητική πολιτική προωθεί την κατάργηση τμημάτων - ειδικοτήτων πριν καν αυτές καλά - καλά δημιουργηθούν, προληπτικά. Ετσι ώστε να μην βρίσκεται στη "δυσάρεστη" θέση να αναλαμβάνει να τα κλείσει το Σεπτέμβρη, όπως έγινε και αυτή τη σχολική χρονιά», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ζητώντας να παρθεί πίσω η απόφαση του υπουργείου, να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν και να επιλέξουν σχολείο, τομέα και ειδικότητα, να διαμορφωθούν τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες με βάση τις μορφωτικές ανάγκες και όχι την περικοπή δαπανών, να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων. Οπως τονίζει, πραγματικός σκοπός του υπουργείου είναι ο περαιτέρω περιορισμός (από τη νέα σχολική χρονιά) τμημάτων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Τα παραπάνω δεν διαψεύστηκαν από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών με τον υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, υπερασπίστηκε την εγκύκλιο, ανακοινώνοντας πως αντίστοιχο σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα σχολεία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org