Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ
Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για σχολεία

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για προβλήματα σχολικών μονάδων και γενικότερα υποδομών σε διάφορες περιοχές έκανε τις τελευταίες μέρες το ΚΚΕ, με τη μορφή Ερωτήσεων και Αναφορών προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Για το 1ο Ειδικό Σχολείο Ιλίου, που εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση και κατασκευάστηκε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, με σύμβαση ανάμεσα στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και της «ΑΤΕΣΕ ΑΕ», Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου, ζητώντας να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του. Σημειώνουν ότι «στη σύμβαση έχει προϋπολογιστεί ετήσια κατανάλωση για τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Φυσικού Αερίου), το κόστος της οποίας ανέρχεται στο ύψος των 50.000 ευρώ» και θα πρέπει να το πληρώνει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιλίου, όμως η επιχορήγηση της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι 70.000 ευρώ ετησίως για 31 νηπιαγωγεία και 21 δημοτικά σχολεία! Οπως είναι φυσικό, η επιχορήγηση αυτή δεν αρκεί και το τελευταίο διάστημα ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, λόγω οφειλών.

Να δρομολογηθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου Σερρών και να παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Σεπτέμβρη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ζητούν με άλλη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής, καθώς το διθέσιο αυτό σχολείο, με 17 μαθητές με νοητική υστέρηση, στερείται στέγης και οι μαθητές εξυπηρετούνται από τις αντίστοιχες δομές Ειδικών Σχολείων της πόλης των Σερρών.

Οι ίδιοι βουλευτές κατέθεσαν ως Αναφορά τη διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών για προβλήματα σχολικής στέγης στο δήμο Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Με το κείμενό τους απαιτούν να μην κλείσουν τα Νηπιαγωγεία 1ο, 5ο, 14ο και 8ο Συκεών, ούτε και το 14ο της Νεάπολης, καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα πολλών σχολείων και απαιτούν παράλληλα άμεση κατασκευή κτιρίου για τα 1ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Συκεών.

Ακόμα, ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που ο δήμος δρομολογεί το κλείσιμό του και τη διασπορά των 120 μαθητών του σε γειτονικά σχολεία, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου. Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι «οι ευθύνες του κράτους και του δήμου Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και γενικότερα της σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης, είναι τεράστιες, αφού εδώ και χρόνια απουσιάζει εντελώς ακόμα και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων σχολικών αιθουσών και ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων». Παράλληλα, ζητούνται μέτρα ώστε να μην καταργηθεί, ούτε να ανασταλεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού, αλλά να εξασφαλιστούν όλες οι υλικοτεχνικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org