Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΜΕΝ
Πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση

Να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση καλεί σπουδαστές και ναυτεργάτες η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), με αφορμή την ίδρυση ιδιωτικής σχολής Ναυτικής Εκπαίδευσης και την προπαγάνδα του εφοπλιστικού κεφαλαίου γύρω απ' αυτή. Σε ανακοίνωσή της για το γεγονός αυτό, η ΠΕΜΕΝ σημειώνει:

«Η διαχρονική υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τα οξυμένα προβλήματα από ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, τις αδιαφανείς διαδικασίες στα κονδύλια του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, στρώνουν το έδαφος στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ίδρυση της "Arab Marine Academy", που προέρχεται από τη σύμπραξη του "City Unity" και του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου. Ανακοινώθηκε επίσημα σε δεξίωση που έγινε στο πλοίο AIDA και, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, θα λειτουργεί για την παραγωγή πλοιάρχων, μηχανικών, ηλεκτρολόγων κ.ά.

Η βρώμικη προπαγάνδα που αναπτύσσεται, ότι η δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και να βελτιώνονται και οι δύο, αποτελεί απάτη, υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την αναπαραγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού με αναλώσιμες γνώσεις.

Επιδιώκουν τη διεύρυνση του διεθνούς παρασιτικού κυκλώματος, που απομυζεί τεράστια κέρδη από την παραγωγή διπλωμάτων, πιστοποιητικών και για τις θέσεις εργασίας σε βάρος των ναυτεργατών.

Η αναβάθμιση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης αφορά το σύνολο των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων. Καλούμε τους σπουδαστές, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες, να αγωνιστούμε για:

Αποκλειστικά ενιαία δημόσια δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, για δουλειά με ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org