Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Η «πιο επείγουσα απειλή» λέει ο Μάτις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος (σ.σ. της ΛΔ Κορέας) αποτελεί σαφή και υπαρκτό κίνδυνο για όλους και οι προκλητικές του ενέργειες, ρητά παράνομες κατά το διεθνές δίκαιο, δεν υποχώρησαν, παρά τις μομφές και κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών». Αυτά επισήμανε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, μιλώντας σε επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσσου.

Οι νέες επισημάνσεις Μάτις γίνονται ενώ η Ουάσιγκτον ιεραρχεί την ανάπτυξη της υπερσύγχρονης αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD, που αφορά συνολικά την παρουσία της σε Ασία - Ειρηνικό, εν μέσω διαρκούς αναβάθμισης του ρόλου και της ισχύος ανταγωνιστικών κέντρων, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Πάντως η «ασπίδα» είναι αντικείμενο παζαριού με τη σημερινή αστική κυβέρνηση, που φαίνεται να θέλει διαύλους με την Κίνα και προβάλλει διάφορα προσκόμματα. Στο μεταξύ, χτες, έγινε γνωστό ότι στην περιφέρεια Γκανγκ-γουόν της Ν. Κορέας καταρρίφθηκε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) που εκτιμάται ότι πραγματοποιούσε αεροφωτογράφηση της THAAD και είχε ξεκινήσει από τη ΛΔ Κορέας.

Χτες επίσης έγινε γνωστό από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, ότι η ΛΔ Κορέας απελευθέρωσε τον Αμερικανό φοιτητή Οτο Γουόρμπιερ, μετά από 17 μήνες κράτησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ