Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ
Αλλος ένας κρίκος σε επικίνδυνα για το λαό σχέδια και ανταγωνισμούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνάντηση διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ, αύριο, Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη

Από προηγούμενη συνάντηση
Από προηγούμενη συνάντηση
Συνέρχονται αύριο, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του Ισραηλινού ομολόγου του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και του Κύπριου Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη.

Στην ατζέντα της τριμερούς συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται θέματα Ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, μετανάστευσης, ασφάλειας, τρομοκρατίας, καινοτομίας κ.ά.

Συμβούλιο και Σύνοδος έρχονται ως άλλος ένας κρίκος να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογες ενέργειες που «τρέχει» η κυβέρνηση συνολικά, και τα επιμέρους υπουργεία καθένα στον τομέα του, για γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, διασύνδεση κεφαλαίων των τριών χωρών και διεύρυνση των μεταξύ τους μπίζνες, κυρίως πάνω στις πηγές και τους δρόμους της Ενέργειας και τη διαμετακόμιση.

Οπως έλεγε χαρακτηριστικά για το ζήτημα ένας από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς, ο επί των Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, σε ομιλία του πριν από μερικές μέρες στην Κοζάνη, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης «στοχεύει όχι μόνο στην αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας, αλλά στο να διευκολύνει την ίδια μας την οικονομική πολιτική. Για να το κάνει αυτό η εξωτερική μας πολιτική προωθεί και χρησιμοποιεί συμμαχίες».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΔΥΕΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την τριμερή συνάντηση διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), αύριο Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή της ανάμεσα στα άλλα σημειώνει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει πιστά την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Στα πλαίσια της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", για την όσο γίνεται καλύτερη εξασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα. Επιδιώκει να καταστήσει τη χώρα "ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο" και για τον λόγο αυτό εμπλέκει το λαό μας στους θανάσιμους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλιά τους. Στην κατεύθυνση αυτή βαθαίνει τη συνεργασία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, συνάπτει μαζί τους στενές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις, με σκοπό τη μοιρασιά των πετρελαίων της περιοχής.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη κι επικίνδυνη για τον Παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ - το κράτος δολοφόνος - επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη και η αντίθεσή μας στη στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο δολοφονικό έργο των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ