Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ΟΚΝΕ

Προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ξετυλίγουν πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Οι Κλαδικές και Εδαφικές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ... Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε», την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 8.30 π.μ., στο Γεντί Κουλέ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιντεοπροβολή για την ΟΚΝΕ και συζήτηση με τον Σίμο Ιορδανίδη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν την πρόσφατη επανέκδοση, που επιμελήθηκε το ΚΣ της ΚΝΕ, του βιβλίου «Οι αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΝΕ», που γράφτηκε από την Αύρα Παρτσαλίδου το 1965, όσο ήταν κρατούμενη στις φυλακές Αβέρωφ.

Οι Μαθητικές Οργανώσεις Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ διοργανώνουν διήμερη κατασκήνωση, αφιερωμένη στην ΟΚΝΕ, στις 16, 17 και 18 Ιούνη, στην Πάτρα, στην πλαζ της Αγυιάς, με πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ιστορικός περίπατος στην πόλη της Πάτρας, που θα αναδείξει την Ιστορία της πόλης τις δεκαετίες δράσης της ΟΚΝΕ και μεγάλες προσωπικότητες αγωνιστών που έδρασαν στην περιοχή.

Οι Μαθητικές Οργανώσεις Βάσης Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανής της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών της ΚΝΕ διοργανώνουν παιχνίδια μυστηρίου και ανακαλύψεων, την Κυριακή 18 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην Καισαριανή, στο Σκοπευτήριο (Πλάκες). Με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ», οι Οργανώσεις καλούν τους μαθητές σε ένα escape room να ξεκλειδώσουν τα κρυμμένα μυστικά στο μουσείο, να γνωρίσουν την Ιστορία της ΟΚΝΕ ως μαχητικού σχολείου διαπαιδαγώγησης νέων κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ