Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ματαίωσαν τις απολύσεις στο εργοτάξιο του «Αστέρα» Βουλιαγμένης

Με απολύσεις πέντε εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και ενός μέλους της εργοταξιακής επιτροπής που δημιουργήθηκε πρόσφατα, προσπάθησε χτες να τρομοκρατήσει η εργοδοσία τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία «DEMCON», υπεργολάβος της κατασκευαστικής «ΑΚΤΩΡ» στο συγκεκριμένο έργο, επιδίωξε χτες να απολύσει πέντε εργαζόμενους. Ωστόσο, κάτω από την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου αλλά και την αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων, τα σχέδιά της ματαιώθηκαν και αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις. Μάλιστα, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η εργοδοσία έβαλε μπρος την προσπάθεια τρομοκράτησης μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση, με θέμα τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις στα μεροκάματα και άλλες διεκδικήσεις.

«Είναι φανερό ότι όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά και προτάσσουν το συλλογικό δίκιο κι όχι τις ατομικές λύσεις, τότε μπορεί ο αγώνας τους να είναι αποτελεσματικός», αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. Καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε εργοτάξιο να πάρουν παράδειγμα από την αγωνιστική στάση των συναδέλφων τους στο συγκεκριμένο έργο, «να σηκώσουν το κεφάλι, να οργανωθούν, δημιουργώντας πυρήνες του Συνδικάτου μέσα στους χώρους δουλειάς, σωματειακές επιτροπές, έτσι ώστε συλλογικά κι οργανωμένα να διεκδικήσουμε όχι απλώς την αύξηση σε ένα μεροκάματο, αλλά όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ