Τετάρτη 14 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συμμετοχή στη συνάντηση ενδυνάμωσης της αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό

Στη Διεθνιστική Συνδικαλιστική Συνάντηση της ΠΣΟ στις Βρυξέλλες, στις 7 και 8 Ιούνη, συμμετείχε το ΠΑΜΕ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό ενάντια στον ιμπεριαλισμό, με το σύνθημα «Η Κούβα δεν είναι μόνη» και με αιτήματα: STOP στην πολιτική του εμπάργκο ενάντια στον κουβανικό λαό. Επιστροφή της περιοχής του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Κόζης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Athens Ledra», σημείωσε:

«Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ, συγχαίρουμε την ΠΣΟ γι' αυτήν την πρωτοβουλία και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Κούβας και την CTC.

Οπως γνωρίζετε, είχαμε πρόσφατα τη δυνατότητα να επισκεφτούμε την Κούβα και να αποτίσουμε φόρο τιμής στον σύντροφο Φιντέλ, με την ευκαιρία του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ στην Αβάνα.

Και στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ αλλά και σε μια σειρά πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στην Κουβανική Επανάσταση, αλλά και την ανάγκη να σταματήσει το δολοφονικό εμπάργκο του ιμπεριαλισμού εναντίον του λαού της Κούβας.

Η ταξική μας, διεθνιστική αλληλεγγύη στο λαό, στους εργαζόμενους της Κούβας ήταν, είναι και θα είναι βασικό κομμάτι της δράσης του ΠΑΜΕ, της πάλης των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ειδικότερα ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την έχθρα τους ενάντια στους λαούς που αγωνίζονται, την έχθρα τους ενάντια στο σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org