Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις

Από την προχτεσινή συγκέντρωση στο Αιγάλεω
Από την προχτεσινή συγκέντρωση στο Αιγάλεω
Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Την Τρίτη 13 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου).
  • Την Πέμπτη 15 Ιούνη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).
  • Την Παρασκευή 16 Ιούνη, στη Λέσβο, στις 10.30 π.μ., με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) και πορεία.
  • Την Τετάρτη 21 Ιούνη, στην Κρήτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στις συγκεντρώσεις καλούν επίσης τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων.

Τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις αποφάσισαν και οι σύλλογοι συνταξιούχων επιστημόνων (Τεχνικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων και Συμβολαιογράφων). Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη, η Ενωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Υγειονομικών (ΠΕΣΥ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Παράλληλα, τα συνταξιουχικά σωματεία οργανώνουν τη μετακίνηση των συνταξιούχων, που θα ταξιδέψουν από διάφορες περιοχές για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Αμαλιάδας δρομολογεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη στην Αθήνα, με αναχώρηση στις 5.20 π.μ., από το Ταχυδρομείο Αμαλιάδας.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις νομού Λάρισας δρομολογούν λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 13 Ιούνη, με αναχώρηση στις 8 π.μ. από την πλατεία Λαού (Ωδείο).

Κινητοποίηση στο Αιγάλεω

Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου (μετρό «Αιγάλεω») πραγματοποίησαν προχτές τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, καθώς και φορείς της Αγίας Βαρβάρας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης στις 15 Ιούνη στην Αθήνα, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα που υλοποιούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Οπως τόνισε, μέσα σε 15 μέρες έγιναν μαζικές περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα σε 40 πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ