Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αρχίζει το ταξίδι του τιμώντας την επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης

Στις 24 Ιούνη εκδήλωση στον Πειραιά με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο

Εφτασε το καλοκαίρι και η περίοδος που αρχίζει το ταξίδι του το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Φέτος το Φεστιβάλ βάζει στο επίκεντρό του την Οχτωβριανή Επανάσταση και δανείζεται το σύνθημά του από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. «100 χρόνια απ' τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς"», είναι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθεί με το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον.

Μέσα από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ, η ΚΝΕ τιμά την επέτειο της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης που αποτέλεσε κοσμοϊστορικό γεγονός, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτό το μήνυμα θα ηχήσει σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε γειτονιές, χωριά, μικρές και μεγάλες πόλεις και θα πάρει πορεία κορύφωσης τον Σεπτέμβρη, σε πρωτεύουσες νομών, πριν καταλήξει στο τριήμερο της Αθήνας. Αναλυτικά, μεγάλα Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη (στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά») για το τριήμερο 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, αλλά και στην Πάτρα (στο ΤΕΙ), το Ηράκλειο, τη Λάρισα και τα Γιάννενα για το διήμερο 15 και 16 Σεπτέμβρη.

Ομως, μέσα στον Ιούνη, το 43ο Φεστιβάλ θα επισκεφτεί την πόλη του Πειραιά. Το Σάββατο 24 Ιούνη, θα γίνει μεγάλη εκδήλωση του Φεστιβάλ στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας). Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα γίνει συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο, Κώστα Θωμαΐδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ