Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη

Από τις 19 έως τις 22 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από το ΚΕΘΕΑ στη Στέγη (Συγγρού 107), με ελεύθερη είσοδο.

Οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ μάς καλούν να ανοίξουμε τα μάτια, να τεντώσουμε τα αυτιά, να νιώσουμε το πάθος για δημιουργία όλων εκείνων που, με όχημα την τέχνη, έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Μουσική, θέατρο, χορός, ταινίες, εικαστικά θα πλημμυρίσουν τις σκηνές και τα φουαγιέ της Στέγης. Συνοδοιπόροι τους σε αυτό το ταξίδι οι Στάθης Δρογώσης, Κώστας Λειβαδάς, Γιώτα Νέγκα, Νίκος Τουλιάτος, Encardia, Terra Voce.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη, στις 11 π.μ., στην Αίθουσα Εφηβικού Θεάτρου, στον 5ο όροφο, βιωματικό εργαστήριο εικαστικής ψυχοθεραπείας για επαγγελματίες θεραπευτές: «Περιήγηση σε προσωπικά μονοπάτια». Με έναυσμα ένα έργο τέχνης της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν τη θεραπευτική αξία της τέχνης, θα αναζητήσουν και θα περιηγηθούν σε προσωπικά ψυχικά μονοπάτια που θα απεικονίσουν στο εικαστικό τους έργο.

Στις 6.30 μ.μ., στη Μικρή Σκηνή, «Ο κοριός» του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, από την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Στις 9 μ.μ., στη Μικρή Σκηνή, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», από τη θεατρική ομάδα «Κράμα», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ΚΕΘΕΑ MOSAIC και τώρα ακολουθεί αυτόνομη πορεία.

Στις 9 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή, «Της ζωής τα χρώματα». Τρεις διαφορετικές ομάδες ταξιδεύουν μαζί, αναζητώντας ρίζες, ήχους και χρώματα στις γειτονιές του κόσμου: Ηπειρο, Θράκη, Νότια Ιταλία, Βαλκάνια, Βραζιλία, Νέα Υόρκη... Συμμετέχουν: «Κρουστωδία» (πειραματική μουσική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), Τerra Voce (εναλλακτικό 5μελές γυναικείο πολυφωνικό σύνολο) και Εncardia (μουσική κολεκτίβα με αφετηρία τις δυνάμεις του Ιταλικού Νότου).

Πέμπτη, στις 7 μ.μ., συζήτηση στο Φουαγιέ του 5ου ορόφου, με θέμα «Η θεραπεία της τέχνης».

Στις 9 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή, «Ταξίδι στην Ελλάδα». Οι ομάδες μουσικής και χορού του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ φέρνουν την ελληνική λαϊκή παράδοση στη Στέγη μέσα από 25 τραγούδια, χορούς και κείμενα. Διεύθυνση μουσικής ομάδας: Δημήτρης Μητσοτάκης. Διεύθυνση χορευτικής ομάδας: Βαγγέλης Κουτσοπάνος.

Στις 9 μ.μ., στη Μικρή Σκηνή, «Μουσική συμμαχία». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικό και ξένο ροκ από τη μπάντα της Στροφής και επώνυμους καλλιτέχνες, αλλά και ήχους και μελωδίες της θάλασσας από το συγκρότημα «Χορδές» και την ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στάθης Δρογώσης, Κώστας Λειβαδάς, Γιώτα Νέγκα, Νίκος Τουλιάτος («Ηχόδραση»).

Παράλληλα θα υπάρξουν προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και εκπομπών. Οπως επίσης και εκθέσεις (φωτο - ΖΩ - γραφιές, Μουσείο Θρυμματισμένων Σκέψεων, Εκθεση ΚΕΘΕΑ - Διάβαση, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Η σκοτεινή πλευρά της Κερήθρας) σε όλα τα φουαγιέ της Στέγης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μια ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ