Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απελευθερωθούν οι εκπαιδευτικοί απεργοί πείνας της Τουρκίας

Την άμεση απελευθέρωση των εκπαιδευτικών απεργών πείνας Νουριγέ Γκουλμέν και Σεμίχ Οζακτσά από τις τουρκικές φυλακές ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, με Ερώτησή του προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής, Φ. Μογκερίνι.

Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Με τη ζωή τους να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, η Νουριγέ Γκουλμέν που απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο Σελτσούκ και ο Σεμίχ Οζακτσά που αποπέμφθηκε από δάσκαλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεχίζουν για 90ή μέρα απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας όπου βρίσκονται, στο πλαίσιο των αντιδραστικών διώξεων της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές μετά τις πολυήμερες διαμαρτυρίες τους ενάντια στις απολύσεις τους, που έγιναν βάσει του διατάγματος έκτακτης ανάγκης και ενώ είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει μεθοδεύσει πάνω από 100.000 διώξεις, μηνύσεις και απολύσεις εκπαιδευτικών, δημόσιων υπαλλήλων, δικαστών, δικηγόρων και ακαδημαϊκών και δεκάδες χιλιάδες κρατήσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλη του 2016, βάσει του διατάγματος έκτακτης ανάγκης το οποίο τον περασμένο Απρίλη παρατάθηκε για ένα ακόμη τρίμηνο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος:

-- Πώς τοποθετείται στο αίτημα άμεσης απελευθέρωσης των δύο εκπαιδευτικών κρατούμενων απεργών πείνας και όλων των πολιτικών κρατούμενων από τις τουρκικές φυλακές;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ