Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 4oς ΤΕΛΙΚΟΣ
Καθοριστική κόντρα στο ΟΑΚΑ

Το πλέον καθοριστικό παιχνίδι της σειράς των τελικών στην Basket League διεξάγεται σήμερα στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (21.00 Novasports 1) και το αποτέλεσμά του να κρίνει κατά πολύ το τοπίο στη μάχη του τίτλου. Κυρίως εάν αυτή θα λήξει σήμερα ή τελικά θα δοθεί παράταση σε πέμπτο αγώνα. Ο Ολυμπιακός προηγείται ήδη 2-1 στις νίκες και με μία ακόμη σήμερα είναι αυτός που στέφεται πρωταθλητής. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός στοχεύει αρχικά στο να ισοφαρίσει τη σειρά και να παίξει το τελευταίο χαρτί και πάλι στο Φάληρο. Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου αγώνα λόγω της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ωστόσο, το παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί εν μέσω μιας επικίνδυνης για σοβαρές συνέπειες πόλωσης μεταξύ των δύο ΚΑΕ, η οποία ξεκίνησε μετά τον τρίτο αγώνα στο ΣΕΦ και τα παράπονα των «πρασίνων» για τη διαιτησία. Τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις εκατέρωθεν, τις απειλές κ.τ.λ. οδήγησαν τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, να καλέσει σε συνάντηση σήμερα τους ιδιοκτήτες των ομάδων αδελφούς Αγγελόπουλους και Δ. Γιαννακόπουλο. Μέχρι χτες το απόγευμα οι πληροφορίες ήθελαν τη συνάντηση δύσκολα να πραγματοποιείται. Επίσης, ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας, Γιάννης Παναγόπουλος, ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις δημοσιεύσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο «Instagram».

Στο αγωνιστικό μέρος, οι δύο αντίπαλοι στο τέταρτο ραντεβού τους για τους τελικούς και συνολικά στο 9ο τη φετινή χρονιά (δύο στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο, δύο στην Ευρωλίγκα) μπορεί να μην έχουν και πολλά να κρύψουν, έχουν όμως αρκετά θέματα να λύσουν. Κυρίως αυτά που αφορούν τους τραυματισμούς και την κούραση των παικτών. Από πλευράς γηπεδούχων παραμένει αμφίβολος ο Γιάννης Μπουρούσης που τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα, ενώ στους φιλοξενούμενους αμφίβολοι είναι οι Κώστας Παπανικολάου (πόνοι στη μέση), Ερικ Γκριν (ενοχλήσεις στο γόνατο), ενώ ο Βασίλης Σπανούλης ταλαιπωρήθηκε από αμυγδαλίτιδα.

Πάντως, οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαφορετική ψυχολογική κατάσταση, με τον Ολυμπιακό να έχει την άνεση του προβαδίσματος αλλά και την ευκαιρία του 5ου αγώνα στην έδρα του και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε μεγαλύτερη πίεση παίζοντας το τελευταίο του χαρτί για τις ελπίδες τίτλου.

  • Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Ολυμπιακό με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, η οποία θα ισχύσει τη νέα σεζόν, αλλά και με πρόστιμο ύψους 6.300 ευρώ για τα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ