Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αφιερωμένο στην ΟΚΝΕ το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Θα γίνει στις 8 και 9 Ιούλη στα Γιάννενα

Στις 8 και 9 Ιούλη, στα Γιάννενα, θα γίνει φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Το φετινό Διήμερο είναι το 26ο στη σειρά και είναι αφιερωμένο στην ηρωική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών, που φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυσή της, με σύνθημα: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».

Στο πλαίσιο του Διημέρου, οι κατασκηνωτές θα επισκεφτούν το χώρο όπου λειτούργησε από το 1924 έως το 1934 ο «Πειθαρχικός Ουλαμός Καλπακίου», το στρατιωτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου οδηγούνταν τα μέλη και τα στελέχη της ΟΚΝΕ που έκαναν τη θητεία τους στο στρατό, έτσι ώστε να απομονωθούν από τους υπόλοιπους φαντάρους, αλλά και να μετανοήσουν για τη στράτευσή τους στην υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Εκεί, στον «τάφο των ζωντανών», όπως το λαϊκό κίνημα ονόμασε το στρατόπεδο, θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στα εκατοντάδες μέλη της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, που στάθηκαν και εκεί αλύγιστοι.

Στο πλαίσιο του Διημέρου θα γίνει το Σάββατο 8 Ιούλη μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη των Ιωαννίνων, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα γίνει στο πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων. Εκεί, για άλλη μια χρονιά φέτος, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει πολλά παιδιά τελευταίων τάξεων Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου, που θα συμμετάσχουν σε ομάδες στη δική τους κατασκήνωση, με ξεχωριστές πολύμορφες δραστηριότητες.

Προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ξετυλίγουν πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι Μαθητικές Οργανώσεις Βάσεις Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανής της Τομεακής Οργάνωσης Ανατολικών της ΚΝΕ διοργανώνουν παιχνίδια μυστηρίου και ανακαλύψεων. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 18 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην Καισαριανή, στο Σκοπευτήριο (Πλάκες). Με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ», οι Οργανώσεις καλούν τους μαθητές σε ένα escape room να ξεκλειδώσουν τα κρυμμένα μυστικά στο μουσείο. Οπως σημειώνουν οι Μαθητικές Οργανώσεις των Ανατολικών, «μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα γνωρίσουμε την ιστορία της ΟΚΝΕ, ως μαχητικό σχολείο διαπαιδαγώγησης νέων κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ