Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΝΕ
Ολοκληρώθηκε το θεατρικό διήμερο

«Μικρές ανθρώπινες ιστορίες»
«Μικρές ανθρώπινες ιστορίες»
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα το διήμερο θεατρικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΚΝΕ για τρίτη χρονιά. Το διήμερο, που διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη, φιλοξενήθηκε στο θέατρο «Αλκμήνη».

Εκ μέρους της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, καλωσορίζοντας τον κόσμο, σημειώθηκε ότι στόχος του θεατρικού διημέρου είναι να έρθουν σε επαφή περισσότεροι νέοι άνθρωποι και με αυτό το είδος τέχνης, καθώς για την ΚΝΕ η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι δικαίωμα και ανάγκη, μιας και συμβάλλει στην ολόπλευρη διαμόρφωση και καλλιέργεια του ανθρώπου.

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκε η καλοδουλεμένη και ευφάνταστη παράσταση «Ο ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, από την ομάδα «Anima» σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο διασκευάστηκε πρώτη φορά για το θέατρο και αναφέρεται στην εποχή της προσάρτησης της Θεσσαλίας στο ελληνικό κράτος (1881), σκιαγραφώντας την κατάσταση ενός χωριού του θεσσαλικού κάμπου και των κατοίκων του, οι οποίοι, επηρεασμένοι από παγανιστικές δοξασίες, τη φτώχεια και την αμάθεια, γίνονται υποχείρια ενός δαιμόνιου επαγγελματία...

Συντελεστές: Διασκευή: Κική Κουβαρά. Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Σκηνογραφία - κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα. Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος. Χορογραφίες - επιμέλεια κίνησης: Αννα Απέργη. Κατασκευή σκηνικού - μάσκες: Περικλής Πραβήτας. Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής. Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Δενδρινού. Κλαρίνο-ντουντουκ: Γιώργος Δούσος.


Επαιξαν: Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Μπιλάλη, Μαρία Καρακίτσου, Λευτέρης Παπακώστας, Γιώτα Τσιότσκα.

Τη δεύτερη μέρα η Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου» παρουσίασε τις «Μικρές ανθρώπινες ιστορίες», μια παράσταση βασισμένη σε δραματοποιημένα διηγήματα του Αντον Τσέχοφ και του Αζίζ Νεσίν, σκορπώντας απλόχερα το γέλιο στον κόσμο που βρέθηκε στο θέατρο.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Γεννάδιος Πάτσης. Θεατρική διασκευή κειμένων: Ιωσήφ Πολυκάρπου. Σκηνικά: Αλέκα Πλιάτσικα, Ορφέας Χαριζάνης, Παναγιώτης Παπαντώνης. Επιλογή ήχου: Γεννάδιος Πάτσης. Επεξεργασία ήχου: Νίκος Κατσιάδας, Παναγιώτης Παπαντώνης. Σχεδίαση φωτισμού: Αρης Σιγανός. Χειρισμός φώτων - ήχου: Παναγιώτης Παπαντώνης. Σχεδίαση εντύπων: Δήμητρα Τσούκα. Εκτυπώσεις: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Επαιξαν: Αλέξανδρος Γεροκομής, Δάφνη Κανέλλη, Ζαφείρης Κοτσάκης, Σήφης Μανταδάκης, Ελένη Μπλέτα, Παναγιώτης Παπαντώνης, Κλαούντια Τσιόχον, Ορφέας Χαριζάνης.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της παράστασης «Μετά τη Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Μια παράσταση που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και σκόρπισε συγκίνηση στον κόσμο που κατέκλυσε το θέατρο. Με ρεαλιστική, λιτή γραφή, ο συγγραφέας, αντλώντας από μια πραγματική ιστορία - μία από τις πολλές συγκλονιστικές καταστάσεις που βίωσε ο λαός μας - πλάθει ένα συγκινητικό, ανθρώπινο και ταυτόχρονα πολιτικό δράμα. Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα - χήρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιων της...

«Μετά τη Βάρκιζα»
«Μετά τη Βάρκιζα»
Συντελεστές: Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης, Αννυ Ζερβού. Μουσική: Τάσος Σωτηράκης. Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης. Επιμέλεια κοστουμιών - σκηνικών: Ευθύμης Τζώρας.

Επαιξαν: Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνος Κωστής, Σάββας Πογιατζής, Κωστής Σαββιδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ