Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Φάνι, ανέβασε σε 150 τα θύματα από τη βομβιστική επίθεση της περασμένης βδομάδας, έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ. Ανοίγοντας χτες τη διήμερη «Διαδικασία της Καμπούλ για τη συνεργασία για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», κάλεσε τους Ταλιμπάν σε συνεργασία, «αλλιώς να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από ΗΠΑ, Πακιστάν, ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Θολό παραμένει το αν τελικά η πολύνεκρη επίθεση (τουλάχιστον 36 νεκροί) της περασμένης Πέμπτης, σε καζίνο της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, συνδέεται με το «Ισλαμικό Κράτος». Πάντως, στην επαρχία Μαράουι, συνεχίζονται οι συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με ισλαμιστές αυτονομιστές, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί και δεκάδες άμαχοι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι η οικονομία της είναι πλέον σε ύφεση, μετά τη μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ανακοίνωσαν επίσης μείωση του όγκου εμπορικών συναλλαγών κατά 5,9%, του τομέα μεταποίησης κατά 3,7% και επίσημη ανεργία στο 27,7%.

ΣΑΝΑΑ.-- Οι Σιίτες Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και περίπου το μισό τμήμα της χώρας, πολεμώντας την κυβέρνηση του φιλοδυτικού Προέδρου Χάντι, χαρακτήρισαν χτες ανεπιθύμητο πρόσωπο τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Ισμαήλ Ουλντ Αχμεντ, και απέρριψαν οποιοδήποτε νέο μεσολαβητικό ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από το Μάρτη του 2015 η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ