Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Κάλεσμα σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Απεργία τη μέρα που θα εκδοθεί επίσημα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζόμενων στους δήμους
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζόμενων στους δήμους
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση καλεί η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, ενόψει της έκδοσης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη γίνει γνωστό. Τη μέρα εκείνη «κλείνουμε όλα τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία. Πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία που θα προκηρυχθεί από τα ταξικά σωματεία και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που, σύμφωνα με το καταστατικό του, καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (μελών και μη μελών)», σημειώνει στο κάλεσμα η Παναττική Επιτροπή.

Παράλληλα, καλεί σε εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε όλους τους δήμους, για την οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει παράνομες όλες τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για το 2017, καλεί όλους τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και τους συμβασιούχους να επιστρέψουν όλους τους μισθούς από την παράταση των συμβάσεών τους και μετά.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Βουλή όπου 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων κατέθεσαν πρόταση νόμου σε όλα τα κόμματα, εκτός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Κορίνθου προστίθεται σ' αυτές που στηρίζουν την πρόταση νόμου.

Σοβαρή καταγγελία στη Μαγνησία

Στον αντίποδα, την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας να υποστηρίξει την πρόταση νόμου των Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι τρία μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης ζήτησαν να πληρωθούν από το ταμείο του Συλλόγου για την παρουσία τους στα λεωφορεία κατά τη μετακίνηση των εργαζομένων στην Αθήνα, στην πρόσφατη 48ωρη κλαδική απεργία (τη Δευτέρα 22/5 για τους παιδικούς σταθμούς και Τρίτη 23/5 για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους ΟΤΑ).

Η ΔΑΣ σημειώνει, επίσης, ότι ένας από τους τρεις συνδικαλιστές δεν απήργησε καν και δήλωσε αδειούχος, με το επιχείρημα ότι ...«η απεργία βοηθάει την κυβέρνηση». Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση για κάλυψη των εξόδων των συνοδών - συνδικαλιστών, προκαλώντας αήθεις επιθέσεις από σύσσωμη την πλειοψηφία, με χοντροκομμένο αντικομμουνισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-02-16 00:00:00.0)
Καμιά απόλυση! Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2017-06-21 00:00:00.0)
Βάζουν πλάτη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς(2012-01-25 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση(2010-09-22 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο(2009-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ