Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΤΡΕΝΑ: Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι μηχανοδηγοί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, σημειώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να κλιμακωθούν σε επίπεδο Ομοσπονδίας, με αιτήματα που θα βάζουν στο στόχαστρο την ίδια τη «γενική πολιτική κυβέρνησης - αστικών κομμάτων - κεφαλαίου». Ακόμα, αναδεικνύει την ανάγκη «οι κινητοποιήσεις να έρχονται ως αποτέλεσμα μιας σοβαρής διαδικασίας ενημέρωσης, συζήτησης, αντιπαράθεσης απόψεων, συμμετοχής των εργαζομένων μέσα από συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, για να γίνονται δική τους υπόθεση».

ΛΕΥΚΑΔΑ: Σε στάση εργασίας (10.00 - 13.00) και συγκέντρωση στο Δημαρχείο προχωρά, σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο, τόσο στην καθαριότητα όσο και σε άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα, καταγγέλλει το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε στις 27/5, με τον σοβαρό τραυματισμό στο πόδι ενός εργαζόμενου συνοδού στην αποκομιδή των απορριμμάτων από διερχόμενο αυτοκίνητο. Το Σωματείο επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αύξησης των τουριστών στο νησί.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χωρίς μαγνητικό τομογράφο παραμένει εδώ και καιρό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΝΛ), οδηγώντας είτε στο συνωστισμό στην ουρά των ραντεβού στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας είτε στα ιδιωτικά εξεταστήρια, με σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί: Αμεση λύση με την επαναλειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του ΠΝΛ. Προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στα ιατρεία του ΠΕΔΥ και πρόσληψη ειδικού προσωπικού για τη λειτουργία του. Κατάργηση κάθε πληρωμής των εξεταζομένων για το σκιαγραφικό φάρμακο που χορηγείται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ