Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
«Εθνικός στόχος» κάθε επένδυση των καπιταλιστών!

«Ας παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων και κυρίως ας το εφαρμόσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ετσι θα περάσουμε από την αναγκαστική νομοθέτηση στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων. Αντί να έχουμε επόπτες, θα γίνουμε ιδιοκτήτες».

Το παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου και όπως ισχυρίστηκε «κάθε αξιόλογη επένδυση είναι εθνικός στόχος».

Μάλιστα, διευκρινίζοντας τις «προτεραιότητες» του «εθνικού στόχου» των καπιταλιστών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ έθεσε τους παρακάτω άξονες:

-- «Να απογειώσουμε την ελληνική βιομηχανία, που διαχρονικά πρωτοπορεί και εξάγει», με την άρση των εμποδίων, όπως το κόστος Ενέργειας, οι χρονοβόρες αδειοδοτήσεις κ.ά.

-- Διαμόρφωση «ανοιχτής και ανταγωνιστικής» αγοράς Ενέργειας με διασυνδέσεις εντός και εκτός συνόρων.

-- «Να αναπτύξουμε την ωραιότερη Μεσογειακή Ριβιέρα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής», δηλαδή κερδοφόρες επενδύσεις ολότελα ξεκομμένες από την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων, και βέβαια στο έδαφος των αντεργατικών ανατροπών.

Εστιάζοντας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο Θ. Φέσσας υπογράμμισε ότι «επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν πολλές και σημαντικές στην Ελλάδα», ενώ «το σύνολο των επενδύσεων στην Ελλάδα της κρίσης είναι μόλις το 10% του ΑΕΠ, λιγότερο από το μισό του μέσου όρου της Ευρώπης».

Οπως είπε, «οι δημόσιες επενδύσεις έχουν περιοριστεί δραστικά και δύσκολα θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα». Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, οι 260 επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ καλύπτουν ποσοστό 65% των επιχειρηματικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ή το 25% του συνόλου (δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων).

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «οι επενδύσεις αυτές δεν επαρκούν. Πρέπει να πλησιάσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης, να τις διπλασιάσουμε», με τη τη διαμόρφωση περιβάλλοντος «φιλικού προς την επιχειρηματικότητα», πείθοντας «Ελληνες και ξένους επενδυτές πως η χώρα μας είναι και θα παραμείνει ένας ασφαλής και πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός».

Την ίδια ώρα, ο ΣΕΒ εξαγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών «με τη συνδρομή διεθνών συμβουλευτικών οίκων και τη συνεργασία αρμοδίων φορέων» σχετικά τις «καλύτερες διεθνείς πρακτικές προσέλκυσης επενδύσεων», για την ανάπτυξη «μεγάλων επενδυτικών έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα» (ΣΔΙΤ). Επίσης, προανήγγειλε τη διοργάνωση «επενδυτικού συνεδρίου» με πρωτοβουλίες των επιχειρήσεων - μελών του και σε συνεργασία με τη «διεθνή επενδυτική κοινότητα».

Τα «συχαρίκια» στον Τσίπρα

«Τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα; Η παρούσα κυβέρνηση έκανε όλα όσα η τρόικα ήθελε να γίνουν. Ηταν σκληρό για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα να το κάνει, αλλά το έκανε. Πρέπει να τον συγχαρώ».

Αυτό τόνισε ο μεγαλοεπενδυτής, επικεφαλής του ομίλου της «Fairfax Financial Holdings», Πρεμ Γουάτσα, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όπου ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη δεύτερη «αξιολόγηση» για να φύγει η «αβεβαιότητα». Μάλιστα, πρότεινε και «φιλικές πολιτικές για τις επιχειρήσεις», προκειμένου, όπως είπε, να γίνει η Ελλάδα ένα από τα καλύτερα κράτη για να «κάνεις δουλειές»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμπαλάρουν «αναπτυξιακό πακέτο» για το κεφάλαιο, με βάση την αντιλαϊκή πολιτική (2017-06-20 00:00:00.0)
Στρατηγικές συμπλεύσεις και ταυτίσεις με μπούσουλα την ανάκαμψη του κεφαλαίου (2016-06-26 00:00:00.0)
Το «κάδρο» της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου (2016-05-29 00:00:00.0)
Η αξιολόγηση των «επενδυτών» (2016-01-31 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό «ξεσάλωμα» για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» (2016-01-30 00:00:00.0)
Σε αναζήτηση επιχειρηματικών συμπράξεων με γαλλικά μονοπώλια (2015-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org