Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΣΕΕΕΝ έξω από το χώρο του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΣΕΕΕΝ έξω από το χώρο του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω και μέσα στο χώρο όπου ξεκίνησε το 38ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, στην Πτολεμαΐδα, πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), με αφορμή την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη. Τα μέλη του ΣΕΕΕΝ κατήγγειλαν επίσης τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που αρνείται να γίνουν μέλη της Ομοσπονδίας τα κλαδικά ταξικά συνδικάτα όπως το ΣΕΕΕΝ, με πρόσχημα ότι έχει στη δύναμή του εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στην πραγματικότητα γιατί φοβούνται την ενότητα των εργαζομένων σε γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κράτος.

Με το πανό και τα συνθήματά τους, τα μέλη του ΣΕΕΕΝ απαίτησαν η Ενέργεια να είναι κοινωνικό αγαθό, θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κατάργηση του «δουλεμπορίου» και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κατήγγειλαν την πολιτική που προκειμένου να υπηρετήσει το κεφάλαιο, στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, προωθεί την πώληση μονάδων και ορυχείων, τον περιορισμό της αξιοποίησης του λιγνίτη, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου, για το λαό της χώρας και ειδικά της περιοχής.

Κατήγγειλαν ταυτόχρονα και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που καλλιεργεί συστηματικά την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν να περιμένουν θετικά από τις διαπραγματεύσεις των αστικών κυβερνήσεων με τους «εταίρους» τους, οδηγώντας στη λογική του «μικρότερου κακού», του «να σώσουμε ό,τι μπορούμε». Κατήγγειλαν όλες αυτές τις δυνάμεις που αποδέχονται τις πολιτικές της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας, της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και προτείνουν διαφορετικούς τρόπους να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, όπως η παραχώρηση λιγνιτών στην Ελασσόνα και τη Δράμα, ή προτείνουν το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», όπως έκαναν άλλοι και χτες από το βήμα του συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ