Κυριακή 28 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης»

Στις 12 Ιούνη, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ

Στις 10 Ιούνη 2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» στο σπίτι όπου έζησε ο κομμουνιστής ηγέτης.

Με αυτή την ευκαιρία, η ΚΕ του ΚΚΕ, στις 12 Ιούνη 2017, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει εκδήλωση για τη σημασία και το ρόλο του Κέντρου στην έρευνα και μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και σημαντικών σταθμών της σύγχρονης Ιστορίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις θα κάνουν ερευνητές που έχουν αξιοποιήσει αρχειακό υλικό του Κέντρου.

Στα αρχεία του Κέντρου, που είναι προσβάσιμα στους ερευνητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, έχουν ενταχθεί σε ψηφιακή μορφή χιλιάδες υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ. Τα υλικά και οι συλλογές που έχουν ενταχθεί στο Κέντρο θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ και το ΕΚΧΦ με αυτήν την εκδήλωση απευθύνουν κάλεσμα στους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στους φοιτητές και ερευνητές των ιστορικών σπουδών και των κοινωνικών επιστημών, για να γνωρίσουν το πλούσιο αρχείο που φιλοξενεί το Κέντρο, καθώς και τη βιβλιοθήκη του.

Το αρχειακό απόθεμα του Κέντρου έχει αναδειχθεί σε ένα απαραίτητο βοήθημα για όλες τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς μπορεί να συμβάλλει πολύπλευρα στη βαθιά μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας του ΚΚΕ, του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, στις διάφορες περιοχές, σε κλάδους της παραγωγής. Στη γνωριμία με την επίδραση των κομμουνιστικών ιδεών στο πεδίο της τέχνης, της πρωτοπόρας σκέψης και δημιουργίας.

Και με αυτή την εκδήλωση, φιλοδοξούμε να γίνει ευρύτερα γνωστή η δραστηριότητα του Κέντρου ως πύλη πρόσβασης στο Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ απ' όλους τους ενδιαφερόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ