Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΟΡΑΜΑ οι θέσεις Σημίτη

Την περιγραφή του... οράματός του, για μια «ισχυρή Ελλάδα» της πλουτοκρατίας, όπου οι πολλοί - σύγχρονοι σκλάβοι θα δουλεύουν για την ολιγαρχία του πλούτου, χάριν της «σταθερότητας» και της «ανταγωνιστικότητας» των υπερκερδών του κεφαλαίου, ολοκλήρωσε χτες στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Σημίτης, με τη δεύτερη κατά σειρά ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση. Διακήρυξε, επίσης, τη συνέχιση και παραπέρα ένταση της μέχρι σήμερα αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής, αναγορεύοντάς τη, μάλιστα, σε αδιαπραγμάτευτη, ενώ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εύλογες αρνητικές εντυπώσεις, πασπαλίζοντάς τη με αόριστες... κοινωνικές αναφορές και κινδυνολογίες.

Με τη σημερινή ομιλία του για την οικονομία ο πρωθυπουργός μοίρασε απλόχερα τα χρήματα του λαού στην καπιταλιστική εργοδοσία, ενώ για τους εργαζόμενους επιφύλαξε επιλεκτικά «ελαφρύνσεις», που θα τις πάρει πίσω με το άλλο χέρι, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει: Η αστυνομοκρατούμενη τύπου Γένοβα Θεσσαλονίκη αποτελεί επιπλέον απόδειξη για το πόσο φιλολαϊκές είναι οι κυβερνητικές διακηρύξεις. Γι' αυτό και η πλουτοκρατία τρίβει τα χέρια της.

«Ισχυρή Ελλάδα για την κυβέρνηση είναι η ισχυροποίηση του κεφαλαίου. Για το λαό, είναι να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ