Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στον δικηγόρο και νομικό του σύμβουλο Μάρκ Κάσοβιτς ανέθεσε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη νομική του εκπροσώπηση στην υπόθεση της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΣΕΟΥΛ.-- Μπαλόνια ήταν τελικά τα «ιπτάμενα αντικείμενα» που προχτές δέχτηκαν τα προειδοποιητικά πυρά των νοτιοκορεατικών δυνάμεων ασφαλείας, στη μεθόριο με τη ΛΔ Κορέας, όπως ανακοίνωσαν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Η πείνα κινδυνεύει να φτάσει σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης στην Αιθιοπία, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν διατροφική βοήθεια αναμένεται να ξεπεράσει τα 7,7 εκατομμύρια που είναι τώρα, προειδοποίησαν χτες ειδικοί του ΟΗΕ.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τα νιγηριανά τελωνεία κατάσχεσαν χτες στο λιμάνι του Λάγος σημαντικό φορτίο όπλων από την Τουρκία, μερικούς μήνες μετά από παρόμοια ανακάλυψη. Οι τελωνειακοί βρήκαν 440 τουφέκια και άλλα εξαρτήματα για πυροβόλα όπλα σε φορτίο από την Τουρκία που ήταν καλυμμένο με γύψο, ώστε να διαφύγει της προσοχής των Αρχών .

ΜΑΝΑΜΑ.-- Πέντε διαδηλωτές σκότωσαν προχτές αστυνομικοί στο Μπαχρέιν, έξω από σπίτι δημοφιλούς Σιίτη κληρικού, με εντολή της σουνιτικής μειοψηφίας που διοικεί τη χώρα. Κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες άτομα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ιρανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κονσόρτσιουμ που συγκρότησαν η ισπανική εταιρία «Tubacex» και η ιρανική «Foolad Isfahan Company» υπέγραψαν χτες συμφωνία αξίας 615 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την παροχή χαλύβδινων σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν από την ιρανική πετρελαϊκή βιομηχανία. Είναι η πρώτη μεγάλη συμφωνία με ξένα μονοπώλια που υπογράφουν οι ιρανικές αρχές, μια βδομάδα μετά την επανεκλογή του Προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ