Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» χτες για τον σ. Χαράλαμπο Λυμπερίδη

Στη γενέτειρά του, στο Κρυονέρι Σοχού Θεσσαλονίκης, κηδεύτηκε χτες το απόγευμα ο σ. Χαράλαμπος Λυμπερίδης, που πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων. Η οικογένειά του, οι συγγενείς και φίλοι, οι σύντροφοι και συναγωνιστές, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σ. Χαράλαμπο, τον κομμουνιστή αγωνιστή που ταύτισε τη ζωή του με την πορεία του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ.

Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, πλήθος στελεχών της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, της ΤΕ Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης και της ΚΟΒ Ανω Πόλης - Καλλιθέας της οποίας ήταν μέλος. Γεμάτοι θλίψη, σεβασμό και περηφάνια, οι σύντροφοί του στάθηκαν τιμητική φρουρά πλάι του. Στη δύσκολη αυτή ώρα, στάθηκαν δίπλα στην σύντροφο της ζωής του Κατερίνα, στα πολυαγαπημένα του παιδιά Ζήση και Βασιλική και στα εγγόνια του.

Ο σ. Χαράλαμπος οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1952, στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια των διώξεων. Δούλευε στον παράνομο μηχανισμό και ανέλαβε υπεύθυνος του παράνομου τυπογραφείου της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Μετά το 1974, διετέλεσε για χρόνια Γραμματέας της ΚΟΒ Ανω Πόλης και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κέντρου της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Την περίοδο '90 - '91, των αντεπαναστατικών ανατροπών, υπερασπίστηκε με συνέπεια τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ και παρέμεινε πιστός στο Κόμμα μέχρι την τελευταία ώρα. Συνδικαλιστικά έδρασε μέσα από το κίνημα των αυτοαπασχολούμενων.

Η Α. Ανανιάδου, μιλώντας εκ μέρους της ΤΕ Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης και της ΚΟΒ Ανω Πόλης - Καλλιθέας, σημείωσε για τον Χ. Λυμπερίδη: «Ηταν ένας από τους πολλούς, της γενιάς που δεν λύγισε ποτέ, δεν λιγοψύχησε, δεν τα δίπλωσε, όσες μπόρες και φουρτούνες κι αν αντιμετώπισε. Ταύτισε τη ζωή του με την πορεία του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Στάθηκε πάντα αισιόδοξος, μαχητικός, απέναντι στο σύστημα που τρέφεται από την εκμετάλλευση του λαού και γεννά φτώχεια, πολέμους, ξεριζωμό.

Το παράδειγμά του θα μας συντροφεύει στους σημερινούς αγώνες ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση. Στον αγώνα για την κοινωνία που πάλεψε και οραματίστηκε και ο ίδιος, τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ