Πέμπτη 25 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίκειται εκκένωση του Ελληνικού

Ξεκίνησε εδώ και 3 μέρες η ενημέρωση των προσφύγων που μένουν στους χώρους του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ότι επίκειται η μεταφορά τους σε άλλες δομές και διαμερίσματα τις επόμενες μέρες. Την ενημέρωση πραγματοποιεί κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προχωρούν στην καταγραφή των αναγκών των προσφύγων, με στόχο να μεταφερθούν σε δομές, με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι έχουν δηλώσει.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ενημέρωση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της βδομάδας και μέχρι τότε δεν θα γίνει καμιά μετακίνηση. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των ανθρώπων σε δομές. Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναμένεται πως θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς. Ενα μεγάλο ποσοστό των προσφύγων αναμένεται να μεταφερθεί στο νέο κέντρο φιλοξενίας που έχει γίνει στη Θήβα, χωρητικότητας 700 ατόμων.

Στα τέλη της περασμένης βδομάδας, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εντατικοποίησε τη μεταφορά ευάλωτων προσφύγων από το Ελληνικό σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία της Αττικής, αφού έχουν μεταφερθεί περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων οικογένειες με μωρά και μονογονεϊκές οικογένειες. Συνολικά, από το καλοκαίρι του 2016 η Υπατη Αρμοστεία έχει μεταφέρει σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία περίπου 400 ευάλωτα άτομα από το Ελληνικό. Με βάση τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, στους τρεις χώρους του Ελληνικού (αίθουσα αφίξεων, γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ) παραμένουν 701 άτομα, στην πλειονότητά τους Αφγανοί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ