Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το επείγον

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θα τιμούσε πράγματι τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας Χ. Σοφιανό η επιλογή του να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα της υγείας του στον «Ευαγγελισμό», αν η τετράωρη αναμονή του στα εξωτερικά ιατρεία γινόταν αφορμή για παρεμβάσεις που θα βελτίωναν τόσο την παροχή υπηρεσιών στο νοσοκομείο όσο και τις συνθήκες εργασίας των λειτουργών της υγείας στο νοσοκομείο που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της νοσηλείας της χώρας.

Ωστόσο η όποια ταλαιπωρία του - την οποία υφίστανται χιλιάδες ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία - αντί να αποτελέσει αιτία δημόσιας αυτοκριτικής της κυβέρνησης, μετατράπηκε μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε βέλος κατά του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας και σε βάρος των ταλαίπωρων εργαζομένων σε αυτό.

Αλήθεια, ποιος φταίει για αυτή την οικτρή κατάσταση που είδε από κοντά - επιτέλους - και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας; Μήπως οι περισσότερες από 500 κενές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού; Τόσες δεν ήταν οι κενές θέσεις και πριν 18 μήνες όταν ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά τον «Ευαγγελισμό» και δε βρήκε στα επείγοντα ούτε μια νοσηλεύτρια; `Η, μήπως, θέλει να τους αναφέρουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα του «Ευαγγελισμού», για τα οποία πάμπολλες κινητοποιήσεις έχουν κάνει οι εργαζόμενοι σ' αυτό;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ