Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντιιμπεριαλιστική πανεθνική διάσκεψη

Διοργανώνεται από το ΚΚ Βενεζουέλας και άλλες οργανώσεις

Με διαδηλώσεις στήριξης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και επίσης συγκεντρώσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει τις βίαιες ενέργειες, κύλησε και η χτεσινή μέρα στην Βενεζουέλα. Στο Καράκας, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας για μια «μεγάλη πορεία για την ειρήνη και την υπεράσπιση της Συντακτικής Συνέλευσης» που έχει προτείνει ο Πρόεδρος. Με δικό του μπλοκ ενάντια στην αντίδραση και τον συμβιβασμό συμμετείχε το ΚΚ Βενεζουέλας.

Για σήμερα, 24 Μάη, το ΚΚ Βενεζουέλας, το κόμμα «Patria para Todos» (Πατρίδα για όλους), το κόμμα REDES (Δίκτυα), το PRT (Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας), οι οργανώσεις «Γκαγιόνες», «Γενναίος Νότος» (Βravo Sur), «Αντιϊμπεριαλιστικές Φωνές», διοργανώνουν πανεθνική αντιιμπεριαλιστική - αντιφασιστική διάσκεψη. Οπως ανακοινώθηκε από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Κάρλος Ακίνο σε συνέντευξη Τύπου, «ένας από τους βασικούς στόχους της συνάντησης είναι η δημιουργία του Λαϊκού Αντιφασιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, με ξεκάθαρη γραμμή μας για την υπεράσπιση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, της διαδικασίας αλλαγής, αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση με την αντιδραστική αντιπολίτευση». Και πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτοβουλία που ασκεί βεβαίως κριτική στη σημερινή κατάσταση, έχει τη δική της πρόταση, αλλά ξεκάθαρη λογική για την υπεράσπιση και την εμβάθυνση των αλλαγών. Και όταν λέμε υπεράσπιση εννοούμε όχι την υπεράσπιση των αρνητικών πλευρών που υπάρχουν, εννοούμε την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων. Ενώ όταν μιλάμε για εμβάθυνση αναφερόμαστε στην επαναστατική εμβάθυνση αυτής της διαδικασίας, στην προοπτική ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκέντρωση επαναστατικών δυνάμεων σε μια ενότητα των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων για την πραγματοποίηση και τη νίκη μιας πραγματικά σοσιαλιστικής επανάστασης». Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να δοθεί από το λαό αποφασιστική απάντηση στη φασιστική επιθετικότητα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης», ενώ πρόσθεσε ότι «με τη συμμετοχή στη Συντακτική Συνέλευση πρέπει να επικρατήσουν οι επαναστατικές δυνάμεις, και όχι αυτές του συμβιβασμού».

Ταυτόχρονα, το στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε ότι «απαιτείται ενδυνάμωση των επαναστατικών δυνάμεων και να μην δίνονται εργαλεία στην αντίδραση». Ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «διαμαρτυρίες από ταξικές εργατικές οργανώσεις αγνοούνται και ούτε τους επιτρέπεται συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, την ίδια ώρα που ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας με τμήματα της αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org