Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Προχωρά διεργασίες με διάφορες πλευρές

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Σχεδόν όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί, θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, μετά τη συμφωνία που ο ίδιος συνυπέγραψε με τον Ρώσο ομόλογό του Αρκάντι Ντβορκόβιτς για την άρση περιορισμών στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών. Η συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Χωρών του Εύξεινου Πόντου, που ολοκληρώθηκε χτες στην Κωνσταντινούπολη.

Η αναθέρμανση της σχέσης της Αγκυρας με τη Μόσχα συνεχίζεται, χωρίς να λείπουν οι διμερείς αντιθέσεις, αλλά και ενώ διευρύνεται συνολικά το αλισβερίσι που επιδιώκει η Τουρκία με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Χτες, η εφημερίδα «Σαμπάχ» μετέδωσε ότι αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών, ανάμεσά τους τεσσάρων υπουργών και της αντιπροέδρου της Βουλής (προερχόμενης από το κόμμα των «Πρασίνων») Κλαούντια Ροθ, θα φτάσουν στην Τουρκία, όπου θα έχουν επαφές με την ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε με φόντο τις συνεχιζόμενες γερμανοτουρκικές «τριβές» τις οποίες αναζωπύρωσαν συζητήσεις για πιθανή αποχώρηση γερμανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ.

  • Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», ο Τούρκος επιτελάρχης Χουλούσι Ακάρ, την περασμένη Δευτέρα, επιθεώρησε την ευρεία στρατιωτική άσκηση «Ντενιζκιουρντού 2017», που ξεκίνησε στις 13 του μήνα και αφορά μια τεράστια έκταση από τη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ακάρ, μαζί και με τον επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού, επιβιβάστηκαν σε πλοίο στο οποίο και διανυκτέρευσαν, ενώ σε δηλώσεις του είπε ότι στη διάρκεια της άσκησης έγιναν και πετυχημένες πυραυλικές δοκιμές, τις οποίες παρακολούθησαν και επιτετραμμένοι ξένων πρεσβειών. Η άσκηση θα διαρκέσει έως τις 26 Μάη.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org